Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO Cum vor funcționa ”sălile de detenție” din școli, unde vor fi trimiși elevii indisciplinați la ore. Ce spune șeful ISJ Alba

Publicat

Cum vor funcționa ”sălile de detenție” din școli, unde vor fi trimiși elevii indisciplinați la ore. O explicație a fost dată de șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, într-o conferință de presă. 

Conferința de presă a avut loc la sediul Prefecturii Alba, joi, 8 august.

Este vorba despre o nouă reglementare la statutul elevului care va intra în vigoare din noul an școlar, 2024-2025. În linii mari unitățile școlare vor fi obligate să amenajeze o sală de clasă, sau să dispună de o sală, în incinta școlii unde să fie trimiși elevii care fac gălăgie la ore.

Automat, în sala respectivă trebuie să se afle un profesor, sau un cadru școlar care să îl supravegheze pe elev.

Mai pe scurt, dacă un elev va face gălăgie la ore, va perturba ora, sau va avea un comportament inadecvat, va fi scos afară din clasă de către profesor și trimis la ”sala de detenție”.  Acolo elevul va sta până la pauză.

Ce spune inspectorul general al  ISJ Alba, Cornel Sandu

Întrebat cum vede la nivelul județului Alba organizarea școlilor pentru a pune la dispoziție o sală de detenție, inspectorul șef al județului a zis că:

”Mie spre exemplu, cel mai simplu mi s-ar părea, spre exemplu, la Horea, Cloșca și Crișan unde predau se duce la centrul de documentare și informare. Este acolo doamna care este profesor documentarist, este o sală, în care el stă la acea oră, în care poate citi, poate face ce vrea el, poate rezolva exercițiile.

Sau în alte școli care au bibliotecă școlară, la fel, ar fi o variantă. Deci fiecare școală în parte își va găsi. Sau profesorul de servici, dacă au spații excedentare, săli libere”, a declarat Cornel Sandu.

Mai pe scurt elevii dați afară de la ore vor fi trimiși într-o altă sală, unde există un angajat al școlii care să îl supravegheze.

Potrivit noilor prevederi, părinții elevului în cauză vor fi notificați că acesta a fost trimis la sala de detenție. Elevul în cauză nu va fi pus absent la ora de la care a fost dat afară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate