Connect with us
Publicitate

POLITICA

VIDEO: „Cupru Min este o societate profitabilă și atractivă pentru investitorii strategici”. Vezi declarațiile liberalilor din Alba despre companie

Publicat

YouTube video

„Cupru Min” este, în continuare, o societate atractivă pentru investitorii strategici, în special datorită prețului ridicat al cuprului la nivel mondial în momentul de față, iar Ministerul Economiei este pregătit pentru reluarea procedurilor de privatizate a societății. Cel puțin așa susțin liberalii din Alba, care adaugă o veste bună la situația acesteia: profitul „Cupru Min” va crește în acest an, după ce compania va plăti un preț mai avantajos pentru energia electrică.

„Cupru Min este o societate care are norocul ca în această perioadă să aibă un preț mondial al cuprului foarte bun. Nu la fel de bun faţă de cel de anul trecut, dar încă foarte bun. Fiind o societate profitabilă, lucrează la capacitatea maximă de care dispune. Își doresc să își dezvolte capacitățile cu producția pentru care prețul este foarte bun. Mai au o singură problemă, trebuie să treacă de investițiile de mediu, pentru că au o autorizație provizorie și trebuie să îndeplinească condițiile din legea mediului în următorii 2 ani, în care trebuie să își desfășoare investiția necesară”, a declarat deputatul liberal Teodor Atanasiu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a adăugat că, pe lângă situația favorabilă a companiei, profitul acesteia va crește după ce una dintre marile cheltuieli, cea pentru energia electrică, va fi redusă semnificativ: „O veste bună pentru Cupru Min este că actualul director general s-a întâlnit cu directorul general al SC Electrica, prin intermedierea lui Teodor Atanasiu și a secretarului de stat Mircea Diaconu. Exista o mare problemă cu prețul ridicat la care se cumpăra energia electrică și care le <mânca> o parte foarte mare din profit. Au făcut un grafic de reeșalonare în condiții mult mai avantajoase și sunt convins că la sfârșitul anului profitul Cupru Min va fi mult mai mare decât cel de anul trecut, tocmai pentru că au reușit să deblocheze o chestiune pe care nimeni nu a reușit să o deblocheze până acum”.

Vedeți mai jos, în video, declarațiile liderilor liberali din Alba, despre „Cupru Min”:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax