Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

(VIDEO) Cuprumin, profit brut de 29.500 de lei, în scădere față de 2011. Clement Negruț crede că societatea va sista activitatea la iarnă


Publicat

Cuprumin SA Abrud estimează , pe 2012,  un profit brut de 29.500 de lei în scădere față de rezultatul brut de 41.512 raportat anul trecut. Cifrele sunt reflectate în Hotărârea de Guvern de aprobare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an publicată în Monitorul Oficial.

Cuprumin Abrud se află în prezent sub autoritatea Ministerului Economiei iar pentru anul în curs compania estimează venituri totale de 114.600 lei şi cheltuieli totale de 85.100 lei. Numărul prognozat de salariaţi la finele anului este de 490 persoane.

La sfârșitul lunii martie, compania Roman Copper Corp. Canada a câștigat licitația pentru vânzarea acţiunilor deţinute de către stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,77 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,36 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

Strategia de privatizare a societăţii Cupru Min Abrud a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsă ca angajament în Scrisoarea de Intenţie în cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, având ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012.

La începutul acestei luni, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat că este necesară reevaluarea societăţii Cupru Min, la fel şi în cazul tuturor proiectelor care fac referire la resursele naturale.

‘Este necesar acest proces /reevaluarea Cupru Min, n.r./, la fel cum sunt necesare toate aceste reevaluări la subiectele ce ţin de resursele naturale. Este un angajament pe care l-am luat cu toţii în programul de guvernare şi sunt decisă să ţin cont de el. În prezent, societatea se află în procedura de obţinere a unei noi autorizaţii integrate de mediu. Vrem ca acest proces să fie realizat în acord cu obiectivele pe care ni le-am asumat în programul de guvernare’, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat că, în prezent, Cupru Min derulează activităţi de extracţie şi procesare reglementate prin intermediul unei autorizaţii de mediu emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, valabilă până în data de 4 februarie 2013, dar şi printr-o autorizaţie integrată de mediu, emisă de ARPM Sibiu pentru iazurile de decantare şi haldele de steril rezultate din procesul de extracţie-procesare, care a expirat deja la 31 decembrie 2011.

Deputatul PDL Alba, Clement Negruț a comentat problemele cu care se confruntă Cuprumin

Negruț este de părere că, odată cu venirea iernii, activitatea la Cuprumin s-ar putea opri făcând referire la faptul că nu există pârghii tehnologice necesare pentru a continua exploatarea. Acesta susține că pentru a putea să se ajungă la minereu este nevoie să se facă decopertare, activitate care nu s-a mai realizat de mai bine de un an de zile și care ar costa aproximativ 80 de milioane de euro.

„Acordul de mediu trebuia să fie deja de o lună de zile. În octombrie-noiembrie la acestă societate activitatea se va încheia. Asta este părerea mea pentru că nu mai au rezervele de exploatare . Rezerve există ca și minereu dar decopertare nu se mai face ori acum, la 7 mașini de minereu doar 1 este cu conținut. Efectiv, ei lucrează acum din inerție. Nu a mai spus nimeni nimic cu ce s-a întâmplat cu acel acord de mediu”.

Vedeți mai jos declarațiile deputatului Clement Negruț în legătură cu situația de la Cuprumin Abrud:

 

Sursa AgerpresȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Cristian Abrudeanul

  vineri, 10.08.2012 at 17:54

  Domnule deputat
  Ar fi bine sa te interesezi mai intaii despre lucrurile pe care le spui pe gura. Mai ales despre o socitate cum este Cupru Min.
  Voi astia care ati fost la guvernare ce ati facut ca societatea sa mearga bine? N-ati facut absolut nimic de fapt daca nici macar nu stiti despe ce este vorba cum sa faci ceva!!! Promisiuni poate! Este mai simplu sa vinzi si sa te scapi. Vaca n-o vinzi decat odata si n-o mai poti mulge in toata ziua! Voi nu sunteti reprezentanti ai acestei natiuni care se cheama ROMANA, nu sunteti decat o gasca de smechei care traiti bine de pe urma celor pe care-i tepuiti.
  Cupru Min functioneaza datorita unor conducatori intelepti, care au stiut ce sa faca tehnologic ca sa obtina rezultate ce n-au mai fost obtinute pana acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Concerte de fanfară în aer liber, la Sebeș, în Parcul Tineretului și în cartierul Mihail Kogălniceanu

Publicat

Fanfara din Petrești continuă duminică, 9 august, seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de vară.

Primul concert de promenadă va avea loc în cartierul M. Kogălniceanu și se va derula sub forma unei parade muzicale, începând cu ora 18:30, iar cel de-al doilea concert se va desfășura în Parcul Tineretului din Sebeș, de la ora 20:00.

În condiții excepționale, cele două concerte de fanfară se vor derula în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului CÂMPENI? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al orașului CÂMPENI a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Ioan Călin Andreş – PSD, Gigi Haiduc – USR – PLUS, Cristian Dan Pașca – PNL, Dragomir Morcan – PRO România, Maria Oprea – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de primar al orașului CÂMPENI?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate