Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

(VIDEO) Cuprumin, profit brut de 29.500 de lei, în scădere față de 2011. Clement Negruț crede că societatea va sista activitatea la iarnă

Publicat

YouTube video

Cuprumin SA Abrud estimează , pe 2012,  un profit brut de 29.500 de lei în scădere față de rezultatul brut de 41.512 raportat anul trecut. Cifrele sunt reflectate în Hotărârea de Guvern de aprobare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an publicată în Monitorul Oficial.

Cuprumin Abrud se află în prezent sub autoritatea Ministerului Economiei iar pentru anul în curs compania estimează venituri totale de 114.600 lei şi cheltuieli totale de 85.100 lei. Numărul prognozat de salariaţi la finele anului este de 490 persoane.

La sfârșitul lunii martie, compania Roman Copper Corp. Canada a câștigat licitația pentru vânzarea acţiunilor deţinute de către stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,77 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,36 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

Strategia de privatizare a societăţii Cupru Min Abrud a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsă ca angajament în Scrisoarea de Intenţie în cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, având ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012.

La începutul acestei luni, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat că este necesară reevaluarea societăţii Cupru Min, la fel şi în cazul tuturor proiectelor care fac referire la resursele naturale.

‘Este necesar acest proces /reevaluarea Cupru Min, n.r./, la fel cum sunt necesare toate aceste reevaluări la subiectele ce ţin de resursele naturale. Este un angajament pe care l-am luat cu toţii în programul de guvernare şi sunt decisă să ţin cont de el. În prezent, societatea se află în procedura de obţinere a unei noi autorizaţii integrate de mediu. Vrem ca acest proces să fie realizat în acord cu obiectivele pe care ni le-am asumat în programul de guvernare’, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat că, în prezent, Cupru Min derulează activităţi de extracţie şi procesare reglementate prin intermediul unei autorizaţii de mediu emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, valabilă până în data de 4 februarie 2013, dar şi printr-o autorizaţie integrată de mediu, emisă de ARPM Sibiu pentru iazurile de decantare şi haldele de steril rezultate din procesul de extracţie-procesare, care a expirat deja la 31 decembrie 2011.

Deputatul PDL Alba, Clement Negruț a comentat problemele cu care se confruntă Cuprumin

Negruț este de părere că, odată cu venirea iernii, activitatea la Cuprumin s-ar putea opri făcând referire la faptul că nu există pârghii tehnologice necesare pentru a continua exploatarea. Acesta susține că pentru a putea să se ajungă la minereu este nevoie să se facă decopertare, activitate care nu s-a mai realizat de mai bine de un an de zile și care ar costa aproximativ 80 de milioane de euro.

„Acordul de mediu trebuia să fie deja de o lună de zile. În octombrie-noiembrie la acestă societate activitatea se va încheia. Asta este părerea mea pentru că nu mai au rezervele de exploatare . Rezerve există ca și minereu dar decopertare nu se mai face ori acum, la 7 mașini de minereu doar 1 este cu conținut. Efectiv, ei lucrează acum din inerție. Nu a mai spus nimeni nimic cu ce s-a întâmplat cu acel acord de mediu”.

Vedeți mai jos declarațiile deputatului Clement Negruț în legătură cu situația de la Cuprumin Abrud:

YouTube video

 

Sursa Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Cristian Abrudeanul

  vineri, 10.08.2012 at 17:54

  Domnule deputat
  Ar fi bine sa te interesezi mai intaii despre lucrurile pe care le spui pe gura. Mai ales despre o socitate cum este Cupru Min.
  Voi astia care ati fost la guvernare ce ati facut ca societatea sa mearga bine? N-ati facut absolut nimic de fapt daca nici macar nu stiti despe ce este vorba cum sa faci ceva!!! Promisiuni poate! Este mai simplu sa vinzi si sa te scapi. Vaca n-o vinzi decat odata si n-o mai poti mulge in toata ziua! Voi nu sunteti reprezentanti ai acestei natiuni care se cheama ROMANA, nu sunteti decat o gasca de smechei care traiti bine de pe urma celor pe care-i tepuiti.
  Cupru Min functioneaza datorita unor conducatori intelepti, care au stiut ce sa faca tehnologic ca sa obtina rezultate ce n-au mai fost obtinute pana acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax