Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cursuri de formare în domeniul exploatării lemnului, destinate autorităților publice și societăților comerciale şi inițiate de ALEA Alba

Publicat

YouTube video

În cadrul unei conferințe de presă, organizată joi, reprezentanţii Agenției Locale a Energiei Alba (ALEA) au anunțat că vor iniția o serie de cursuri de formare destinate autorităților publice și societăților comerciale cu activitate în domeniul exploatării lemnului. Cursurile se vor desfășura săptămâna viitoare, la Alba Iulia și vor fi axate pe derularea achiziției/comercializării de lemn exploatat în mod durabil și obținut pe cale legală.

Acest curs este foarte important în condițiile în care, din martie 2013, va fi interzisă pe tot teritoriul Uniunii Europene comercializarea ori achiziționarea de lemn obținut ilegal și a produselor derivate, conform Reglementării 995/2010. Proiectul își propune să ajute societățile comerciale care se ocupă cu comercializarea lemnului și a produselor din lemn, precum și achizitorii (administrațiile publice), pentru a fi pregătite în vederea respectării acestei reglementări.

În data de 31 octombrie și în data de 01 noiembrie vor fi organizate cursuri de 4-6 ore pentru autoritățile publice iar în data de 02 noiembrie, pentru agenții economici.

”Sustainable Timber Action in Europe”, este un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană, care are drept scop să ofere sprijin autorităților publice din Europa în vederea asigurării că lemnul sau produsele din lemn pe care le achiziționează sunt produse și comercializate într-un mod durabil și echitabil. De asemenea, își propune să informeze autoritățile publice din Europa și agenții economici din domeniu, cu privire la impactul uman și de mediu pe care comerțul cu lemn îl are, precum și la modul în care aceste entități pot contribui la diminuarea impactului negativ prin comercializarea/achiziționarea de lemn exploatat în mod durabil.

Acest proiect precede introducerea unor standarde de achiziție corectă a lemnului, motiv pentru care el este foarte important. Este vorba despre recomandări pe care administrațiile publice sunt invitate să și le însuşească atunci când organizează licitații pentru achiziție de lemn și produse din lemn. Dintre acestea, printre cele mai importante este principiul verificării provenienței lemnului pe tot lanțul, de la recoltarea lemnului până la produsul achiziționat.

Coordonatorul proiectului este  ICLEI European Secretariat GmbH (Local Governments for Sustainability) – Asociație internațională de administrații locale și organizații guvernamentale/regionale/locale acționând pentru sustenabilitate.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax