Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Grecia și Turcia. A fost resimțit până în insula Creta

Publicat

Un cutremur puternic a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos, potrivit unor declarații oficiale.

Cutremurul cu magnitudinea 7,0, la aproximativ 17 km (11 mile) de coasta provinciei de vest a Izmirului, a fost resimțit la fel de departe ca Atena și Istanbul, potrivit BBC.

UPDATE: Cel puţin 12 persoane au murit în Turcia, două în Grecia şi alte 419 au fost rănite după seismul puternic. Magnitudinea acestuia a fost revizuită la 6,7. Cutremurul a provocat vineri prăbuşirea mai multor clădiri în vestul Turciei şi pe insula greacă Samos, au anunţat autorităţile pentru situaţii de urgenţă din cele două ţări, citate de AFP, Reuters şi DPA, potrivit Agerpres.

„A fost o sperietură foarte mare, eu locuiesc la etajul 9. Când a început, am zis că e trecător, pentru că noi locuim într-o zonă cu activitate seismică frecventă și suntem obișnuiți cu cutremure de mică magnitudine, de 3-4 pe scara Richter, dar de data asta a fost foarte puternic, ne-am balansat foarte tare, au căzut toate din casă. Ne-am speriat, apoi am coborât cu toți vecinii în grădină, era panicată toată lumea. În oraș este panică. Primarul a spus că ar trebui să nu folosim mașinile decât pentru situații de urgență, dar văd că traficul s-a aglomerat foarte tare, pentru că oamenii pleacă de la muncă și merg spre casă. Sunt multe, multe sirene de ambulanțe care se îndreaptă spre centru, am văzut pe telefon că s-au prăbușit câteva clădiri, foarte probabil clădiri mai vechi. Clădirea în care stau eu nu a suferit avarii, sunt clădiri noi, construite de câțiva ani, care sunt construite special, pe șine, pentru balansul așa de mare, a fost un balans elastic, nu rigid, noi am avut impresia că se vor rupe pereți, să vă spun sincer. A durat mult cutremurul, iar eu nu sunt o persoană care să mă panichez așa ușor, dar pentru că nu se oprea, a durat vreo 30 de secunde, m-am panicat foarte tare. Pentru noi a fost o veșnicie”, a declarat pentru Digi24 Monica Erenel, româncă stabilită în Izmir.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că România ar putea trimite, în urma cutremurului din Marea Egee, care s-a resimţit în Turcia şi Grecia, o echipă de căutare-salvare, în cazul în care vor exista solicitări. Potrivit secretarului de stat, echipa de căutare-salvare se află în prezent în stare de „pre-alertă”.

Știrea inițială

Nu există informații cu privire la eventuale victime, dar imaginile din orașul turc Izmir arată clădiri care se prăbușiseră.

Potrivit rapoartelor, cutremurul de vineri a fost resimțit și pe insula grecească Creta.

Videoclipul de pe rețelele de socializare a arătat oameni care caută printre dărâmăturile clădirilor prăbușite.

Video: greekcitytimes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax