Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Daniel Breaz nu este interesat de candidatura la Primăria Alba Iulia. Surse din PSD: ”Gheorghe Damian, de ce nu?”

Publicat

YouTube video

Daniel Breaz, fost rector al universităţii din Alba Iulia, în prezent ministru al Culturii, spune că nu este interesat de o candidatură pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, dar că vrea să se implice pentru găsirea unei persoane, fie din PSD, fie sprijinită de partid, care să reprezinte o variantă de încredere pentru albaiulieni.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Testul de sinceritate” pe Alba24.ro.

Întrebat dacă îl tentează candidatura la Primăria Alba Iulia, în contextul în care Mircea Hava se află pe listele PNL pentru europarlamentare, Daniel Breaz  răspuns: “Pe mine personal, nu”. Spune însă că intenţionează să se implice pentru identificarea unui candidat PSD pentru această funcţie.

„Voi susţine şi o să încerc să mă implic în găsirea unei persoane, bineînţeles cu colegii din PSD, care să aibă sorţi de izbândă. Singurele alegeri în care a fost periclitată poziţia actualului primar al municipiului, într-un fel sau altul, a fost în anul 2000, cu regretatul nostru coleg, Presecan (Augustin Presecan – n.r., preşedinte CJ Alba până în 2002), iar de atunci, până la ultimele alegeri din 2016, practic PSD nu a propus niciodată un contracandidat care să-i creeze probleme primarului Mircea Hava.

Dar acum eu mă voi implica să găsim un candidat care să se bată cu şanse reale şi eu cred că albaiulienii merită să aibă o schimbare, atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere al unui om care poate să vină cu un suflu nou şi să dezvolte mult mai mult municipiul Alba Iulia. Cu siguranţă avem un asemenea candidat şi putem găsi şi în afara partidului, să fie o persoană în care albaiulienii să aibă încredere şi să fie susţinut de PSD la Primăria Alba Iulia”, a spus Daniel Breaz.

Surse din PSD Alba: ”Gheorghe Damian, de ce nu?”

PSD își face mari probleme în a găsi un candidat pentru fotoliul de primar, în condițiile în care, după plecarea lui Mircea Hava în funcția de europarlamentar, această poziție pare mai aproape ca niciodată.

Social-democrații își fac calcule complicate pentru acest lucru. Un posibil candidat ar putea fi chiar Ioan Dîrzu, președintele organizației județene, însă acesta nu și-a arătat deocamdată dorința pentru candidatură.

O altă variantă ar fi unul dintre liderii mai tineri ai PSD, însă aceștia nu au suficientă notorietate pentru a câștiga o confruntare cu un candidat mai serios al PNL.

Surse din cadrul partidului, au declarat pentru Alba24 că nu este exclusă o întoarcere în partid a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, care să candideze pentru primăria Alba Iulia: ”De ce nu Gheorghe Damian, de ce nu altcineva, din afara partidului?”

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    sâmbătă, 04.05.2019 at 07:55

    De ce nu ne scutești de supozitiile tale neinteresante. Ești zero realizări la fel ca și PSD. Pai pe Damian l ați avut și l ați dat afara. Acum îl luați de bun?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax