Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Daniel Popa de la Colegiul Militar din Alba Iulia, în elita militară la nivel mondial. Va studia la Academia Navală din SUA

Publicat

Stăpân pe situație, controlat în discurs și în același timp foarte natural. O privire plină de siguranță, dar care în același timp îți dă senzația că este gata pentru orice provocare. 

El este Daniel Popa, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, care în vară va zbura în SUA, unde timp de patru ani va studia la Academia Militară Navală a SUA – The United States Naval Academy. 

Este o performanță uriașă pentru un tânăr de 19 ani. La vârsta la care mare parte dintre noi după examenul de BAC ne gândeam la libertatea și distracția care va urma în timpul facultății, Daniel se pregătește pentru ordine și disciplină în stil american, în cadrul celei mai perfomante armate din lume.

O performanță la care mulți elevi de colegii militare din România, dar și din lume au visat, dar care pentru trei români a devenit realitate.


Am fost să aflăm cine este Daniel, tânărul din spatele uniformei de militar.

Însă, după primele câteva minute ne-am dat seama că tânărul din spatele uniformei de militar este unul și același. Nu sunt două persoane distincte. Și în civil ar fi același Daniel.

Vine de la 80 de kilometri distanță de Oradea, din comuna Pietroasa, județul Bihor.

Încă din clasa a VIII-a și-a dorit să studieze la un colegiu militar și a ajuns la Alba Iulia.

”A fost o mare schimbare, nu neapărat un șoc, dar ceva diferit la început de clasa a IX-a, primul semestru chiar a fost foarte greu, o perioadă de acomodare, dar da s-a schimbat radical viața mea”, a spus Daniel cu privire la prima interacțiune cu lumea colegiului din Alba Iulia.

Anii au trecut, iar el și-a dorit mai mult, să meargă în SUA, la o academie militară.

Însă pentru asta este nevoie de multă muncă și determinare. Pentru a înțelege ce nivel trebuie să atingi pentru a ajunge la o academie militară din America, cel mai rapid exemplu este BAC-ul.

Cei care vor să studieze trebuie să dea examenul american, mai exact BAC-ul din SUA, în limba engleză, examen similar cu cel pe care îl dau elevii americani.

Din România, trei elevi au reușit această performanță, dar au avut de învins elevi din toată lumea. În total, la Academia Navală din SUA, în acest an au fost admiși 16 elevi internaționali, elevi de pe tot globul.

Daniel este unul dintre ei. În total vor fi 1200 de studenți, dar numai 16 sunt din afara SUA, restul sunt americani.

A fost un drum greu pentru Daniel, iar acesta este abia la început. Timp de patru ani va studia la The United States Naval Academy, iar apoi, se va întoarce în țară.

După patru ani va putea fi militar în România, la forțele navale, dar există și varianta în care ar putea activa într-o funcție internațională, unde ar putea reprezenta țara la cel mai înalt nivel militar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax