Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: De ce a renunțat Viorica Dăncilă la funcția bănoasă de la BNR și s-a întors în politică. ”Sunt mai hotărâtă ca oricând”

Publicat

YouTube video

Viorica Dăncilă dă cărțile pe față după întoarcerea în politică: ”Credeam că drumul meu va fi în BNR”. De ce a făcut pasul? Viorica Dăncilă a vorbit într-un interviu despre reîntoarcerea în politică, în partidul NOI, și motivul pentru care a decis să facă acest pas.

„Sincer, nu credeam că voi mai reveni în politică. Am pornit atunci pe alt drum, am mers la BNR în cadrul biroului de sustenabilitate şi economie verde. Erau lucruri care efectiv erau de interes pentru România, erau de interes pentru Europa.

Am lucrat foarte mult acolo cu o echipă foarte bine pregătită şi credeam că drumul meu va fi în cadrul BNR. Am făcut acest pas pentru că sunt un bun român, sunt un om care îşi iubeşte țara, sunt un om care nu poate doar să privească, să fie simplu spectator la declinul din vieţile noastre, la declinul în care este România în momentul actual.

Atunci, am hotărât, după ce m-am consultat cu familia, să fac din nou un pas în politică. Am venit lângă o echipă de oameni tineri, implicaţi, cu un plan social bun, oameni care sunt profesionişti în domeniul lor de activitate, dar care au înţeles şi ei că a sta departe, de multe ori, înseamnă a contribui la lucrurile negative pentru ţară şi pentru oameni.

După ce am avut mai multe discuţii – prima dată am spus că nu mă întorc în politică – am hotărât să vin alături de această echipă şi să lupt pentru binele ţării mele”, a spus Viorica Dăncilă la DCNews TV în interviul realizat de Bogdan Chireac.

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi lider al PSD, a fost aleasă marţi preşedintele Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice.

Viorica Dăncilă: „Revenirea mea în politică îmi va atrage multe critici”

„Pentru mine, toate realizările din perioada în care am fost premierul României au reprezentat îndeplinirea unei datorii de onoare pentru poporul român. Admit că nu a fost totul perfect, însă au fost foarte multe lucruri bune pentru România şi pentru români.

Îmi exprim în continuare credinţa că fiecare trebuie să fie judecat în funcţie de moştenirea reală pe care a lăsat-o la final de mandat, nu în funcţie de percepţiile induse şi întreţinute artificial de anumite medii viciate de interese obscure.

Am convingerea că revenirea mea în politică îmi va atrage multe critici (….) .Vă asigur că nu voi ceda, nu voi face niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma.

Sunt o persoană puternică, perseverentă şi vă asigur că decizia de a mă înscrie în Partidul „Naţiune Oameni Împreună” am luat-o în clipa în care am fost convinsă că sunt mai hotărâtă ca oricând să revin pe scena politică şi să lupt pentru binele ţării mele”, a afirmat Dăncilă atunci.

Viorica Dăncilă a explicat cum putea fi evitată explozia prețurilor la energie și gaze

Viorica Dăncilă, președintele NOI, a declarat în exclusivitate la DC NEWS, că explozia prețurilor la energie putea fi evitată dacă în timpul Guvernului Orban nu era eliminată o prevedere instituită de Guvernul Dăncilă, după o discuție cu Comisia Europeană.

Atunci se stabilise o plafonare a prețului la energie și gaze la 68 de lei MW/h, iar prevederea mai putea fi prelungită pentru încă trei ani, susține politicianul.

„Vreau să fac referire la celebra Ordonanță 114 prin care am plafonat prețul la energie și gaze la 68 de lei MW/h, tocmai pentru a proteja populația și IMM-urile.

Imediat după plecarea de la guvernare, premierul care a succedat a eliminat această prevedere cu toate că ea putea fi prelungită încă trei ani.

Deci, a fost discuție cu Uniunea Europeană, nu intram în infringement, ea putea fi prelungită încă trei ani și cred că toate problemele care au existat acum referitoare la prețul facturilor puteau să fie eliminate și puteam să ajutăm populația.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Vezi mai sus interviul complet.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax