Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Declarație SURPRINZĂTOARE a primarului USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre o candidatură viitoare din partea PNL

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa (USR), a făcut un anunț surprinzător, în studioul Alba24. Acesta a fost întrebat dacă s-ar întoarce în PNL în calitate de candidat la Primăria Alba Iulia.

Răspunsul său poate lămuri o serie de speculații apărute în spațiul public, în legătură cu lipsa unui candidat liberal, până în acest moment. 

”În anumite condiții, da. Eu n-am o problemă vizavi de relația cu USR-ul, dar, trebuie să recunosc: Partidul Național Liberal e partidul în care eu am intrat neobligându-mă nimeni.

Vin din zona privată, am crezut întotdeauna în doctrina liberală. Nu întâmplător am plecat la USR atunci când mi-am dat seama că nu am nici o șansă să candidez pentru municipiu. USR este tot pe eșicherul de centru dreapta.

N-aș fi fost niciodată pe eșicherul de centru stânga pentru că nu m-aș regăsi, dar sigur că relația cu noua conducere a PNL este una bună, noi de altfel am făcut și o majoritate în consiliul local” a spus Gabriel Pleșa.

În ceea ce privește condițiile despre care a vorbit Pleșa, acesta a explicat că este vorba despre ”continuarea proiectelor” pe care și le-a asumat.

Gabriel Pleșa: Nu înseamnă că trădez pe cineva

În plus, Gabriel Pleșa a spus că va mai candida doar pentru un mandat, ”în nici un caz pentru mai multe”.

”Dacă consiliul județean, dacă conducerea primăriei, dacă liberalii, pe voturile cărora am câștigat la alegerile din 2020, văd în mine un candidat bun, un administrator bun al municipiului, sigur că e loc de discuție.

Nu înseamnă că trădez pe cineva. Eu o să am discuții și în interiorul USR… Am o relație cu conducerea județeană, organizația municipală este semi-paralizată, dar încă simt că nu m-am integrat suficient.

Am avut foarte puțin timp de politică în ultimii doi ani” a adăugat Gabriel Pleșa.

”În concluzie, e greu să vă spun acum că voi fi un candidat al PNL, dar nu exclud discuțiile cu Partidul Național Liberal, dacă și ei își vor dori acest lucru” a mai spus el.

Totodată a afirmat nu a avut discuții concrete până acum cu liberalii.

Cu toate acestea în spațiul public au apărut informații legate de aceste negocieri, alimentate inclusiv de faptul că liberalii nu și-au anunțat până acum un alt candidat și nici un au arătat că ar dori să facă asta în viitorul apropiat.

Cum a ajuns Pleșa să candideze pentru USR

Reamintim că Gabriel Pleșa a câștigat alegerile la primăria din Alba Iulia din partea USR, partid din partea căruia a câștigat în fața lui Voicu Paul, candidatul PNL.

Pleșa și Paul au fost colegi în PNL mulți ani și au ocupat amândoi funcțiile de viceprimar în mandatul lui Mircea Hava.

Amândoi și-au dorit candidatura la primărie, dar fostul primar l-a preferat pe Voicul Paul, omul său de încredere.

A fost momentul în care Pleșa a plecat la USR, iar liberalii au pierdut cea mai importantă primărie din județ și unul dintre fiefurile cele mai importante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 02.11.2022 at 12:14

    Păi din cauza lui Stalin a plecat, că vroia să-şi continue hegemonia şi după ce nu va mai fi prin ograda municipiului,dar na, lumea s-a mai şi gândit, că după câte n-a mai făcut, a ajuns la final de drum.Oricum, va fi bătaie mare cu Matieş.

  2. Raul

    miercuri, 02.11.2022 at 13:56

    Votati pe Mircea Trif ca primar daca vreti strazi moderne si inpozite mici , locuri de parcare si dezvoltatori ce genereaza locuri de munca !!!

    PSD , PNL si USL aceasi mizerie !!!
    Vau marit impozitele, au lasat drumuri cu gropi , lipsa parcari , nu a dus canalizari pe strazi , pentru ce mai votati incompetenti ? ei doar isi ajuta neamurile ce au firme gen pavaje , materiale de constructi gen

    Locul lor este la GUNOI !!!!

  3. Daniela

    miercuri, 02.11.2022 at 14:11

    Sa speram ca va castiga Maties

  4. Dumitru Lucia Elena

    miercuri, 02.11.2022 at 15:36

    Doamne ferește!

  5. pilu

    miercuri, 02.11.2022 at 15:44

    RAUL
    Aşa a câştigat şi Nicuşor, şi uite ce probleme are dacă nu-l susţine nimeni. Ai susţinere, faci, dacă nu, ioc. Păi noi vrem să se facă, indiferent de unde provine. Drumurile, canalizările, astfaltările, etc nu au culoare politică, au mijloc de întrebuinţare.

  6. Marius

    miercuri, 02.11.2022 at 15:53

    Sa speram ca va castiga Mircea Trif

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax