Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Declarații Klaus Iohannis: Președintele a criticat guvernul Dăncilă , dar nu a spus nimic despre interimarii din ministere

Publicat

Presedintele Klaus Iohannis a susținut o declaratie de presă la Palatul Cotroceni, miercuri, de la ora 17.00. Iohannis a anunţat că îl va decora pe militarul ucis în atentatul de la Kabul cu Steaua României și apoi a criticat guvernul PSD pentru lipsă de reacție pentru remedierea disfuncționalităților din instituțiile statului după crimele de la Caracal

 „Condoleanțe familiei reprezentantului misiunii diplomatice 

În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu, post mortem am decis să îl decorez cu Steaua României cu însemn de război”, a declarat preşedintele României.

”Încep această declarație de presă pentru a transmite condoleanțe familiei diplomatului român ucis în atacul din Kabul. În semn de recunoștință și apreciere, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez, post-mortem, cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler, cu însemn de război. Îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros.”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului nu a dat niciun răspuns propunerilor premierului Viorica Dăncilă în ce privește numirea miniștrilor interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

”În urmă cu câteva săptămâni tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe sunt disfuncționalitățile din anumite instituții ale statului.

Am cerut Guvernului că până la finalul lunii august să adopte măsuri că situația să nu se mai repete. Am și indicat ce măsuri ar trebui luate. PSD, preocupat de soluționarea crizelor interne ignoră soluționarea crizelor care au impact asupra vieții și siguranței de zi cu zi a cetățenilor. Așa cum ne-a arătat, PSD e specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând că oamenii să uite cui revine responsabilitatea.

Vedem doar o lupta politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ce am avertizat despre buget s-a adeverit. Investiții nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc. PSD nu e preocupat de toate aceste lucruri ci doar de a-și asigura puterea scoțând funcții la mezat. Așa arată o guvernare eșuată.

Garantarea siguranței publice de către stat este fundamentală. Românii așteaptă soluții rapide dar guvernarea PSD nu și-a înțeles niciodată rolul. PSD a primit mai multe propuneri concrete, pe unele le-am transmis chiar eu, însă acestea sunt pur și simplu ignorate. Mai mult, au abandonat soluții atunci când baronii lor au înțeles că asta înseamnă renunțarea la controlul politic pe justiție și poliție.

PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corectă gravele carențe create prin propriile lor decizii din ultimii ani. Așa se face că nici până acum legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată. Cei din PSD au permis că imaginea instituțiilor statului să fie grav afectată. Poliția Română are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive. Guvernele din ultimii ani au umplut țară de incompetenți în funcții.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Se impune așadar resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țară este una pur și simplu greșită! Este nevoie de o guvernare proeuropeana, preocupată de drepturile, siguranță și prosperitatea românilor.

Va mulțumesc!”

Trei dintre cei patru miniștri ALDE și-au dat demisia din Guvern, săptămâna trecută, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare. Tot atunci, premierul a trimis la Cotroceni propunerile pentru interimari – Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul. Pe surse s-a vehiculat informația ca președintele va face declarații despre acest subiect.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax