Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Declarații Klaus Iohannis: Președintele a criticat guvernul Dăncilă , dar nu a spus nimic despre interimarii din ministere

Publicat


Presedintele Klaus Iohannis a susținut o declaratie de presă la Palatul Cotroceni, miercuri, de la ora 17.00. Iohannis a anunţat că îl va decora pe militarul ucis în atentatul de la Kabul cu Steaua României și apoi a criticat guvernul PSD pentru lipsă de reacție pentru remedierea disfuncționalităților din instituțiile statului după crimele de la Caracal

 „Condoleanțe familiei reprezentantului misiunii diplomatice 

În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu, post mortem am decis să îl decorez cu Steaua României cu însemn de război”, a declarat preşedintele României.

”Încep această declarație de presă pentru a transmite condoleanțe familiei diplomatului român ucis în atacul din Kabul. În semn de recunoștință și apreciere, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez, post-mortem, cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler, cu însemn de război. Îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros.”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului nu a dat niciun răspuns propunerilor premierului Viorica Dăncilă în ce privește numirea miniștrilor interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

”În urmă cu câteva săptămâni tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe sunt disfuncționalitățile din anumite instituții ale statului.

Am cerut Guvernului că până la finalul lunii august să adopte măsuri că situația să nu se mai repete. Am și indicat ce măsuri ar trebui luate. PSD, preocupat de soluționarea crizelor interne ignoră soluționarea crizelor care au impact asupra vieții și siguranței de zi cu zi a cetățenilor. Așa cum ne-a arătat, PSD e specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând că oamenii să uite cui revine responsabilitatea.

Vedem doar o lupta politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ce am avertizat despre buget s-a adeverit. Investiții nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc. PSD nu e preocupat de toate aceste lucruri ci doar de a-și asigura puterea scoțând funcții la mezat. Așa arată o guvernare eșuată.

Garantarea siguranței publice de către stat este fundamentală. Românii așteaptă soluții rapide dar guvernarea PSD nu și-a înțeles niciodată rolul. PSD a primit mai multe propuneri concrete, pe unele le-am transmis chiar eu, însă acestea sunt pur și simplu ignorate. Mai mult, au abandonat soluții atunci când baronii lor au înțeles că asta înseamnă renunțarea la controlul politic pe justiție și poliție.

PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corectă gravele carențe create prin propriile lor decizii din ultimii ani. Așa se face că nici până acum legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată. Cei din PSD au permis că imaginea instituțiilor statului să fie grav afectată. Poliția Română are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive. Guvernele din ultimii ani au umplut țară de incompetenți în funcții.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Se impune așadar resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țară este una pur și simplu greșită! Este nevoie de o guvernare proeuropeana, preocupată de drepturile, siguranță și prosperitatea românilor.

Va mulțumesc!”

Trei dintre cei patru miniștri ALDE și-au dat demisia din Guvern, săptămâna trecută, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare. Tot atunci, premierul a trimis la Cotroceni propunerile pentru interimari – Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul. Pe surse s-a vehiculat informația ca președintele va face declarații despre acest subiect.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate