Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Departamentul pentru Situații de Urgență sărbătorește opt ani de activitate, în 29 ianuarie

Publicat

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sărbătorește, în 29 ianuarie, opt ani de activitate. Salvatorii amintesc măsurile pentru eficientizarea răspunsului în situații de urgență.

”Domeniul complex al situațiilor de urgență a căpătat în timp noi valențe, noi îndatoriri pentru salvatori, noi forme și modalități adaptate de răspuns în fața dezastrelor. Mai mult, diversitatea acestora și impactul lor asupra comunităților, nu ne obligă decât să ne ducem mai departe un obiectiv principal, care datează încă de la înființare și anume, formarea și perfecționarea continuă a managementului integrat al situațiilor de urgență. Aceasta este baza care conduce treptat, la eficientizarea calității răspunsului în situații de urgență.

În materialul video de mai jos, puteți urmări cele mai importante realizări ale DSU, acțiuni care nu ar fi putut fi îndeplinite fără sprijinul permanent al structurilor aflate în coordonare.

Astăzi, putem spune că am reușit în timp să formăm o echipă complexă, dedicată salvării de vieți, să evoluăm și să ne poziționăm la un nivel înalt, alături de celelalte servicii de urgență din plan internațional, în ceea ce privește calitatea răspunsului în situații de urgență”, arată reprezentanții DSU.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă coordonează integrat şi permanent, la nivel naţional, activităţile de protecţie de civilă, de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, de asigurare şi coordonare a fluxurilor umane, materiale, financiare şi de altă natură, necesare restabilirii stării provizorii de normalitate.

Asigură inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, precum şi în cadrul structurilor SMURD şi serviciilor publice de ambulanţă, până la internarea în spital sau externarea din UPU/CPU.

sursă: Departamentul pentru Situații de Urgență (Facebook)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax