Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Daniel Breaz: procurorii fără experiență se jucau cu destinele oamenilor. Declarațiile senatorului de Alba despre OUG


Publicat

breaz

Senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, a oferit marți la un post central de televiziune, varianta partidului pe care îl reprezintă cu privire la modificarea legilor justiției și la ordonanța de urgență care le ”corectează”. Acesta a spus că recomandările Comisiei de la Veneția sunt consultative și că pot fi ignorate, la nevoie, dar și că Tudorel Toader a câștigat toate războaiele. În același timp, a mai declarat că până acum, procurori ieșiți de pe băncile facultății, fără experiență, ”se jucau cu destinele oamenilor”, cu referire la ridicarea pragului de la 8 la 10 ani de experiență pentru funcțiile de conducere.

Daniel Breaz pare a fi devenit noul comunicator al PSD în ceea ce privește legile justiției și modificările contestate ale acestora. Breaz a fost prezent la emisiunea Imparțial de la Digi24, alături de deputatul USR Dan Barna, care a a reproșat PSD desființarea de facto a DNA, prin aceată ordonanță.

”Tudorel Toader nu face altceva decât să alinieze legile din România la legislația europeană, prin niște legi corecte, care să nu fie interpretabile, niște legi care să se aplice unitar pentru absolut orice cetățean al României, indiferent de poziția pe care o ocupă în stat la un anumint moment. Deci asta face Tudorel Toader. Până în momentul de față, nu a putut fi contestat cu absolut nimic. Din toate războaiele, ca să spunem așa, în care a intrat, a ieșit câștigător pe lege, respectând legea.”


Intervenția lui Daniel Breaz începe la minutul 40:25

Acesta a intrat într-o dispută cu deputatul USR Dan Barna, care a vorbit despre ”un DNA blocat, care nu mai are procurori la nivel local și central pentru a continua anchetele.” ”Dar ce s-a întâmplat cu procurorii DNA? Ce au pățit? I-a dat cineva afară?” a răspuns deputatul de Alba.

Daniel Breaz a adăugat că ordonanța corectează niște probleme care existau în funcționarea DNA, aceea a detașărilor procurorilor pe post. ”În momentul în care aveai un dosar undeva, într-o anumită instanță din țară, să iei un procuror dintr-un alt colț al țării și să-l duci acolo să rezolve dosarul respectiv… Fiecare trebuie să fie responsabil acolo și-a ocupat un post prin concurs. Faptul că te detașează undeva înseamnă o chestiune periodică, de două-trei luni, un an… dar nu poți să lucrezi tot prin detașări. Trebuie să fii stabil într-un loc, într-o instanță” a adăugat Breaz.

Senatorul de Alba a mai adăugat că în anumite domenii ”e nevoie de experiență”, iar procurori ieșiți de pe băncile școlii ”se joacă cu destinele oamenilor”. ”Nu se poate ca oameni ieșiți de pe băncile facultăților, a doua zi să fie procuror șef sau să ocupe o funcție importantă fără o experiență, iar acești oameni se joacă cu destinele”, a spus Daniel Breaz, însă a fost întrerupt de moderatoarea emisiunii care i-a spus că ordonanța ridică pragul de la 8 la 10 ani de experiență pentru procurorii care ocupă funcții de conducere, concluzionând că ”nu ieșeau de pe băncile școlii, munceau 8 ani în sistem”.

Breaz a insistat că cei doi ani sunt foarte importanți. Deputatul USR Dan Barna a replicat că cei doi ani sunt importanți pentru Liviu Dragnea, pentru că procuroarea care se ocupă de dosarul acestuia are doar 8 ani vechime, urmând să fie înlocuită.

Breaz a mai adăugat că Comisia de la Veneția are un rol consultativ și că mai importante sunt legile din România și să nu ”derapăm de la legislația europeană”. Moderatoarea i-a spus că ordonanța ține cont doar de două din cele nouă recomandări ale comisiei. ”Nu ne interesează, puteam să nu ținem cont de nici o recomandare a lor. Este o comisie cu rol consultativ, asta nu înseamnă că nu putem produce o lege mai bună decât dacă ar fi fost făcută după recomandările Comisiei de la Veneția”.

Sursă: Digi24ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Vic

    miercuri, 17.10.2018 at 10:32

    OUG cu dedicatie pentru DRA(C)NEA.

  2. ABC

    miercuri, 17.10.2018 at 12:19

    Dar rect-orii fara experienta cum se joaca cu destinele studentilor???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT în Arieșeni: Două persoane rănite după ce au intrat cu automobilul într-un stâlp

Publicat

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.40, pe DN 75, pe raza localității Arieșeni. 

Potrivit IPJ Alba, automobilul în care se aflau cele două persoane a intrat în coliziune cu un stâlp.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii cu permis de ședere în Ungaria care vor să voteze în România, NU vor intra în carantină la reîntoarcerea în țara vecină

Publicat

Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria și care vor să vină în România pentru a participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, transmite agenția de presă maghiară MTI.

Informaţia a fost dată publicităţii vineri de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior. Mesajul video al politicianului a fost publicat de UDMR pe Facebook.

Secretarul de stat a anunțat că nu vor fi supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească, potrivit MTI.

Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare – a declarat secretarul de stat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum pot vota persoanele infectate cu COVID-19, sau cele aflate în izolare la domciliu. Acte necesare pentru urna mobilă

Publicat

stampila vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare);

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;

decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;

rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate