Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Daniel Breaz: procurorii fără experiență se jucau cu destinele oamenilor. Declarațiile senatorului de Alba despre OUG

Publicat

breaz

Senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, a oferit marți la un post central de televiziune, varianta partidului pe care îl reprezintă cu privire la modificarea legilor justiției și la ordonanța de urgență care le ”corectează”. Acesta a spus că recomandările Comisiei de la Veneția sunt consultative și că pot fi ignorate, la nevoie, dar și că Tudorel Toader a câștigat toate războaiele. În același timp, a mai declarat că până acum, procurori ieșiți de pe băncile facultății, fără experiență, ”se jucau cu destinele oamenilor”, cu referire la ridicarea pragului de la 8 la 10 ani de experiență pentru funcțiile de conducere.

Daniel Breaz pare a fi devenit noul comunicator al PSD în ceea ce privește legile justiției și modificările contestate ale acestora. Breaz a fost prezent la emisiunea Imparțial de la Digi24, alături de deputatul USR Dan Barna, care a a reproșat PSD desființarea de facto a DNA, prin aceată ordonanță.

”Tudorel Toader nu face altceva decât să alinieze legile din România la legislația europeană, prin niște legi corecte, care să nu fie interpretabile, niște legi care să se aplice unitar pentru absolut orice cetățean al României, indiferent de poziția pe care o ocupă în stat la un anumint moment. Deci asta face Tudorel Toader. Până în momentul de față, nu a putut fi contestat cu absolut nimic. Din toate războaiele, ca să spunem așa, în care a intrat, a ieșit câștigător pe lege, respectând legea.”


Intervenția lui Daniel Breaz începe la minutul 40:25

Acesta a intrat într-o dispută cu deputatul USR Dan Barna, care a vorbit despre ”un DNA blocat, care nu mai are procurori la nivel local și central pentru a continua anchetele.” ”Dar ce s-a întâmplat cu procurorii DNA? Ce au pățit? I-a dat cineva afară?” a răspuns deputatul de Alba.

Daniel Breaz a adăugat că ordonanța corectează niște probleme care existau în funcționarea DNA, aceea a detașărilor procurorilor pe post. ”În momentul în care aveai un dosar undeva, într-o anumită instanță din țară, să iei un procuror dintr-un alt colț al țării și să-l duci acolo să rezolve dosarul respectiv… Fiecare trebuie să fie responsabil acolo și-a ocupat un post prin concurs. Faptul că te detașează undeva înseamnă o chestiune periodică, de două-trei luni, un an… dar nu poți să lucrezi tot prin detașări. Trebuie să fii stabil într-un loc, într-o instanță” a adăugat Breaz.

Senatorul de Alba a mai adăugat că în anumite domenii ”e nevoie de experiență”, iar procurori ieșiți de pe băncile școlii ”se joacă cu destinele oamenilor”. ”Nu se poate ca oameni ieșiți de pe băncile facultăților, a doua zi să fie procuror șef sau să ocupe o funcție importantă fără o experiență, iar acești oameni se joacă cu destinele”, a spus Daniel Breaz, însă a fost întrerupt de moderatoarea emisiunii care i-a spus că ordonanța ridică pragul de la 8 la 10 ani de experiență pentru procurorii care ocupă funcții de conducere, concluzionând că ”nu ieșeau de pe băncile școlii, munceau 8 ani în sistem”.

Breaz a insistat că cei doi ani sunt foarte importanți. Deputatul USR Dan Barna a replicat că cei doi ani sunt importanți pentru Liviu Dragnea, pentru că procuroarea care se ocupă de dosarul acestuia are doar 8 ani vechime, urmând să fie înlocuită.

Breaz a mai adăugat că Comisia de la Veneția are un rol consultativ și că mai importante sunt legile din România și să nu ”derapăm de la legislația europeană”. Moderatoarea i-a spus că ordonanța ține cont doar de două din cele nouă recomandări ale comisiei. ”Nu ne interesează, puteam să nu ținem cont de nici o recomandare a lor. Este o comisie cu rol consultativ, asta nu înseamnă că nu putem produce o lege mai bună decât dacă ar fi fost făcută după recomandările Comisiei de la Veneția”.

Sursă: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vic

    miercuri, 17.10.2018 at 10:32

    OUG cu dedicatie pentru DRA(C)NEA.

  2. ABC

    miercuri, 17.10.2018 at 12:19

    Dar rect-orii fara experienta cum se joaca cu destinele studentilor???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax