Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO: Descoperă ROWMANIA 2018, la Alba Iulia. Echipa ISU Alba va participa la finala de la Tulcea. CÂȘTIGĂTORII

Publicat

Distracţia de weekend la Alba Iulia a început, sâmbătă dimineața, cu Descoperă Rowmania 2018 – competiţia de vâslit în canotci inițiată de Ivan Patzaichin. Trei dintre cele 18 echipaje înscrise la start au câștigat competiția de vâslit de pe râul Mureș. Echipajele „ISU Alba”, „Pirații” și „Selfie” s-au situat pe locurile 1, 2 și 3, rușind să obțină cei mai buni timpi. Echipa ISU Alba va reprezenta județul Alba în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura pe 2 septembrie, la Tulcea.

La concursul ce are loc pe râul Mureș, în zona podului de la Partoș, s-au înscris 18 echipe care se întrec pentru a intra în finala națională de la Tulcea. Au fost șase runde în care au concurat câte trei echipe, iar câștigătorii fiecărei curse s-au calificat pentru competiția în care se desemnează câștigătorii de la Alba Iulia. Printre cei care au participat s-au aflat și viceprimarul Gabriel Pleșa  dar și soții Suflețel – doi bunici de 84 de ani care au devenit celebri pe internet după ce au alergat ținându-se de mână la un maraton de la Cluj.

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 a ajuns pentru a șasea oară la Alba Iulia. Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 2 septembrie, la Tulcea.

Înscrierile s-au făcut la fața locului, în dimineața concursului, accesul fiind gratuit.

Iată cele 18 echipe:

 • Moisei MM, Happy Focus Reloaded, Juniorii
 • Tracia, Iron, Dinastia Centenar
 • ISU Alba, Electrica Furnizare, GT Sport
 • Amicii, Selfie, Liberalii
 • Pirații, Trupa ”Durii”, Bombardierii Acvatici
 • Multicolorii, Happy Focus, Maris

În SEMIFINALE s-au calificat următoarele echipe:

 • Pirații, GT Sport, Happy Focus
 • Tracia, Juniorii, Selfie
 • ISU Alba, Happy Faces Reloaded, Bombardierii Acvatici

În FINALĂ au concurat:

 • ISU Alba (33:37), Pirații (39:63), Selfie (40:59)

Echipa ISU Alba a reușit să obțină cel mai bun timp și s-a calificat astfel la finala ce se va desfășura la Tulcea.

Foto: Cosmin Szekely

Program Descoperă Rowmania 2018, la Alba Iulia:

 • 09:30 – 11:00 Înscrierea participanților
 • 10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit
 • 11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
 • 12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
 • 14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Muzeul Copilului la Alba Iulia: spații de joacă și dotări pentru experimente științifice. Proiect de 12 milioane de lei

Publicat

mc

La Alba Iulia va fi înființat un Muzeu al Copilului. Potrivit reprezentanților primăriei, data estimată a începerii proiectului este 1 octombrie 2019 și va avea o durată de 32 de luni. Cheltuielile se vor ridica la aproape 12 milioane de lei, din care aproximativ 2% va reprezenta contribuția instituției, restul fiind fonduri europene. Muzeul va […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele la Simulare Evaluare Naţională 2019, un „semnal de alarmă”. Declaraţiile ministrului Educaţiei

Publicat

ecaterina andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susţine că rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”. Doar puțin peste jumătate dintre elevi au luat note de peste 5, iar la clasa a VII-a notele au fost mici. „Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de examen […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PRIMA MAŞINĂ 2019: Cum îţi poţi cumpăra autoturism nou prin programul guvernamental. Condiţii

Publicat

masina

Din 2019, şi cei care au mai deţinut anterior un autoturism îşi pot cumpăra altul nou prin Programul “Prima maşină”. De asemenea, ecobonusurile și ecotichetele sunt acceptate pentru justificarea avansului cerut de legislaţie. Cetăţenii vor beneficia de garanţii guvernamentale şi pentru împrumuturile contractate pentru achiziţionarea autoturismelor hibrid, electric-hibrid şi pur electric. În plus, persoanele fizice […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANGAJĂRI în Poliţie: Peste 130 de candidaţi pe 6 posturi IPJ Alba după evaluările medicale. Test final în 30 martie

Publicat

sediul IPJ Alba

Dintre cei 210 candidaţi înscrişi la concursurile pentru ocuparea celor şase posturi de criminalistică şi resurse umane vacante la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, în urma testărilor psihologice şi evaluării medicale au rămas „în competiţie” 134 de persoane. Aceştia vor susţine testul scris, tip grilă, în 30 martie. Posturile scoase la concurs în această […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate