Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO: Descoperă ROWMANIA 2018, la Alba Iulia. Echipa ISU Alba va participa la finala de la Tulcea. CÂȘTIGĂTORII

avatar

Publicat

Publicitate

Distracţia de weekend la Alba Iulia a început, sâmbătă dimineața, cu Descoperă Rowmania 2018 – competiţia de vâslit în canotci inițiată de Ivan Patzaichin. Trei dintre cele 18 echipaje înscrise la start au câștigat competiția de vâslit de pe râul Mureș. Echipajele „ISU Alba”, „Pirații” și „Selfie” s-au situat pe locurile 1, 2 și 3, rușind să obțină cei mai buni timpi. Echipa ISU Alba va reprezenta județul Alba în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura pe 2 septembrie, la Tulcea.

La concursul ce are loc pe râul Mureș, în zona podului de la Partoș, s-au înscris 18 echipe care se întrec pentru a intra în finala națională de la Tulcea. Au fost șase runde în care au concurat câte trei echipe, iar câștigătorii fiecărei curse s-au calificat pentru competiția în care se desemnează câștigătorii de la Alba Iulia. Printre cei care au participat s-au aflat și viceprimarul Gabriel Pleșa  dar și soții Suflețel – doi bunici de 84 de ani care au devenit celebri pe internet după ce au alergat ținându-se de mână la un maraton de la Cluj.

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 a ajuns pentru a șasea oară la Alba Iulia. Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 2 septembrie, la Tulcea.

Înscrierile s-au făcut la fața locului, în dimineața concursului, accesul fiind gratuit.

Iată cele 18 echipe:

 • Moisei MM, Happy Focus Reloaded, Juniorii
 • Tracia, Iron, Dinastia Centenar
 • ISU Alba, Electrica Furnizare, GT Sport
 • Amicii, Selfie, Liberalii
 • Pirații, Trupa ”Durii”, Bombardierii Acvatici
 • Multicolorii, Happy Focus, Maris

În SEMIFINALE s-au calificat următoarele echipe:

 • Pirații, GT Sport, Happy Focus
 • Tracia, Juniorii, Selfie
 • ISU Alba, Happy Faces Reloaded, Bombardierii Acvatici

În FINALĂ au concurat:

 • ISU Alba (33:37), Pirații (39:63), Selfie (40:59)

Echipa ISU Alba a reușit să obțină cel mai bun timp și s-a calificat astfel la finala ce se va desfășura la Tulcea.

Foto: Cosmin Szekely

Program Descoperă Rowmania 2018, la Alba Iulia:

 • 09:30 – 11:00 Înscrierea participanților
 • 10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit
 • 11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
 • 12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
 • 14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate