Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO: Descoperă ROWMANIA 2018, la Alba Iulia. Echipa ISU Alba va participa la finala de la Tulcea. CÂȘTIGĂTORII

avatar

Publicat

Distracţia de weekend la Alba Iulia a început, sâmbătă dimineața, cu Descoperă Rowmania 2018 – competiţia de vâslit în canotci inițiată de Ivan Patzaichin. Trei dintre cele 18 echipaje înscrise la start au câștigat competiția de vâslit de pe râul Mureș. Echipajele „ISU Alba”, „Pirații” și „Selfie” s-au situat pe locurile 1, 2 și 3, rușind să obțină cei mai buni timpi. Echipa ISU Alba va reprezenta județul Alba în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura pe 2 septembrie, la Tulcea.

La concursul ce are loc pe râul Mureș, în zona podului de la Partoș, s-au înscris 18 echipe care se întrec pentru a intra în finala națională de la Tulcea. Au fost șase runde în care au concurat câte trei echipe, iar câștigătorii fiecărei curse s-au calificat pentru competiția în care se desemnează câștigătorii de la Alba Iulia. Printre cei care au participat s-au aflat și viceprimarul Gabriel Pleșa  dar și soții Suflețel – doi bunici de 84 de ani care au devenit celebri pe internet după ce au alergat ținându-se de mână la un maraton de la Cluj.

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 a ajuns pentru a șasea oară la Alba Iulia. Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 2 septembrie, la Tulcea.

Înscrierile s-au făcut la fața locului, în dimineața concursului, accesul fiind gratuit.

Iată cele 18 echipe:

 • Moisei MM, Happy Focus Reloaded, Juniorii
 • Tracia, Iron, Dinastia Centenar
 • ISU Alba, Electrica Furnizare, GT Sport
 • Amicii, Selfie, Liberalii
 • Pirații, Trupa ”Durii”, Bombardierii Acvatici
 • Multicolorii, Happy Focus, Maris

În SEMIFINALE s-au calificat următoarele echipe:

 • Pirații, GT Sport, Happy Focus
 • Tracia, Juniorii, Selfie
 • ISU Alba, Happy Faces Reloaded, Bombardierii Acvatici

În FINALĂ au concurat:

 • ISU Alba (33:37), Pirații (39:63), Selfie (40:59)

Echipa ISU Alba a reușit să obțină cel mai bun timp și s-a calificat astfel la finala ce se va desfășura la Tulcea.

Foto: Cosmin Szekely

Program Descoperă Rowmania 2018, la Alba Iulia:

 • 09:30 – 11:00 Înscrierea participanților
 • 10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit
 • 11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
 • 12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
 • 14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate