Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Dezbatere publică pentru un PUZ la Alba Iulia. Locuitorii cartierului Recea, nemulțumiți de construcția unor blocuri

cartier

Publicat

Mai mulți locuitori din zona Recea din Alba Iulia sunt nemulțumiți de modificarea unui PUZ care le afectează cartierul. Oamenii spun că noul PUZ va permite construcția unor blocuri care vor supra-solicita rețelele de utilități, mai ales rețeaua de canalizare care deja este depășită.

O dezbatere publică în acest sens a început joi, de la ora 16:00, la sediul Primăriei Alba Iulia.

Cartierul Recea din Alba Iulia a fost construit de compania Roșia Montană Gold Corporation pentru localnicii strămutaţi din Roşia Montană și Abrud, cu ocazia proiectului de exploatare auriferă de acolo.

Cartierul are peste 13 kilometri de trotuare și drumuri, iar întreaga infrastructură a fost predată Primăriei municipiului Alba Iulia de compania Roșia Montană.

„Cartierul a fost un cartier liniștit, nu am avut probleme, până când s-au construit blocurile de pe strada Brândușei. Menționez că în cartierul Recea, PUZ-ul permitea construirea de case individuale cu P+1.

Nemulțumirea noastră e că acum vor să modifice PUZ-ul, să dea voie să construiască blocuri P+4.

În momentul de față, după legarea la utilități a blocurilor de pe strada Brândușei, canalizarea nu mai face față. La o simplă ploaie, noi ne trezim cu canalul ieșit prin casă, prin curți, pe stradă”, a spus unul dintre locuitorii din cartierul Recea.

La finalul dezbaterii, cetățenii din cartierul Recea nu au fost de acord nici cu transformarea unui pod cu acoperiș în două ape în mansardă și nici cu propunerea de alipire a două corpuri de clădire și modificarea regimul de înălțime de la P+3 la P+4.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate