Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Diaspora Europeană, asalt la fabricile austriece din Sebeș: „Zeci de camioane pline cu lemne, așa boicot fac românii”

Publicat

Reprezentanții Diaspora Europeană au fost revenit marți seara la Sebeș, la fabricile austriece Holzindustrie Schweighofer – HS Timber Group și Kronospan, într-un control civic. Aceștia au surprins parcările pline de mașini cu lemne. 

„Aici sunt zeci de camioane din care garantat jumătate sunt peste greutate, garantat au între 2 și 8-10 mc în plus de lemn. Nimeni nu le face nimic. E full. (…) Să le arătăm la toată lumea ce înseamnă românul, cum le bagă la austrieci bani direct în buzunar (…) Așa boicot fac românii, că sunt zeci de camioane, nici nu au unde să le mai bage”, a spus Mario Mocan, reprezentantul diasporei.

După ce reprezentanții Diaspora Europeană au ajuns în parcarea Kronospan, camioanele încărcate cu lemne care așteptau la poarta fabricii au fost lăsate rapid de paznici să intre în incintă, la cântar, chiar și pe interzis (pe ieșire). Astfel, în doar câteva minute, parcarea era goală.

La HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer), alte zeci de camioane cu lemne așteptau în parcarea privată să intre în fabrică. La sosirea reprezentanților diasporei,  camioanele au început să intre rapid în fabrică.

Citește și FOTO: Camioane care transportau lemn la două fabrici austriece din Sebeș, descoperite cu probleme de activiștii Diaspora Europeană

„Am vrut să vă arăt ce corecți sunt austriecii. Firma austriacă are la cântar, maxim 70 de tone. Pe drumuri publice de 40 de tone. Și dacă îți scoți autorizație specială, acelea sunt la 54 de tone. Nici vorbă 70 de tone. De ce ar avea cântarul setat până la 70 de tone? (…)

„Asta e România, poluare la greu, lemne la greu (…) În altă țară în Europa nu face așa ceva. Peste 40 de tone nu merge nicăieri.

Aici, la trei camioane, o cursă e gratis. Cum ar veni le bagă pe gratis, lemn ilegal”, a explicat Mario Mocan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 14.12.2022 at 10:45

    Păi, pe lângă că le bagă bani în buzunare austriecilor,intră bani şi în buzunarul mafiei lemnului. De ce nu sunt aşteptate camioanele încărcate cu lemn la intrarea în fabrică ?Păi atunci unde ar fi câştigul mafiei ? Cine-i de vină ? Partidul de la putere, prin oamenii corupţi pe care-i pune să apere averea ţării.

  2. facsimil

    miercuri, 14.12.2022 at 13:45

    trebuie să îi mulțumim lui năstase adrian…
    marele vizionar și înțelept al neamului.

  3. facsimil

    miercuri, 14.12.2022 at 13:46

    …cu ghilimelele de rigoare…

  4. Badonyx

    miercuri, 14.12.2022 at 18:20

    La austrieci daca te prinde cu 0,1 MC de lemn in plus,îți confiscă tot.

  5. Danci Marin

    duminică, 18.12.2022 at 12:29

    Păcat că nu toți românii raspund in același fel la boicotul instituit firmelor austriece.
    Sper ca cei ce țin cont de acest apel de a boicota firmele austriece sa fie controlate în detaliu privind obligațiile față de statul român și legalitatea activitatii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax