Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Din Sebeș la Alba Iulia, pe autostradă, până la sfârșitul anului. O nouă promisiune a ministrului Răzvan Cuc

Publicat


Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în folosință până la sfârșitul anului. Este declarația ministrului Răzvan Cuc, aflat joi într-o vizită pe șantierele autostrăzii.

Mai exact, după spusele ministrului, până la sfârșitul anului șoferii vor putea ajunge de la Sebeș la Alba Iulia pe A10.

Promisiunea ministrului a fost confirmată și de reprezentanții firmei Pizzarotti, care și-au dat girul pentru finalizarea lotului și darea lui spre folosință până la sfârșitul lui 2019.

Potrivit reprezentanților constructorului Lotului 1, la începutul lunii septembrie este programată lansarea grinzilor metalice peste Autostrada Deva – Sibiu, la nodul rutier de la Sebeș.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1, al autostrăzii este de peste 70%. Joi se lucra la turnarea covorului asfaltic pe o porțiune de drum.

În schimb, pe Lotul 2, chiar dacă constructorul Aktor s-a mobilizat, Cuc este sceptic că până la sfârșitul anului porțiunea de autostradă ar putea fi dată în folosință.

„Am găsit o mobilizare bună pe Lotul 2, lotul pe care acum o lună vroiam să reziliez contractul.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ministrul Cuc își retrage optimismul în legătură cu finalizarea lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

(…) Deși am primit și acolo promisiuni că se va circula pe acel lot, prefer să fiu sceptic, să stau pe șantier și să mă asigur că lucrurile vor evolua așa cum trebuie fără să mai facem promisiuni deșarte.

În schimb, pentru acest lot (n.r. – lotul 1), așa cum mi-am asumat, îl vom deschide în acest an”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Administrația din Sibiu face toate reparațiile capitale dintr-un cartier mare, DEODATĂ. Cea din Alba Iulia face planuri

Publicat

Administrația locală din Sibiu aplică o nouă viziune urbanistică, relativ necunoscută în România: repară un cartier mare al orașului de la un capăt la celălalt. Primăria nu se limitează la a repara câte o stradă, pe rând, ci remodelează întregul cartier printr-un singur proiect.  Recent, Sibiu a scos la licitație cel mai mare contract de […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Vremea SE ÎNCĂLZEȘTE din nou în județul Alba, datorită unei mase de aer cald din Nordul Africii. Ce temperaturi vor fi

Publicat

Meterologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Alina Șerban anunţă că începând de sâmbătă, odată cu intrarea în România a unei mase de aer cald, vremea se încălzeşte semnificativ, mai ales în zonele înalte. De astăzi, în ţara noastră a pătruns o masă de aer cald din nordul Africii, lucru care va determina o încălzire semnificativă. „Într-adevăr, […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

Atracţii turistice în Alba: Casele albe de la Rimetea şi Cetatea Colţeşti. Ce poți vizita acolo

Publicat

Rimetea

Localitatea Rimetea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru, la poalele vârfului Piatra Secuiului. Este locul unde populatia, majoritatea maghiară, păstrează cel mai bine tradiţiile. Puțini ştiu că Rimetea a fost, pe vremuri, un renumit oraș, cu peste 2.000 de locuitori. Astăzi, Rimetea este cunoscută pentru arhitectura caselor, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vlad Botoș deschide primul cabinet de europarlamentar la Alba Iulia, înaintea liberalilor Hava, Motreanu și Bogdan

Publicat

Europarlamentarul Vlad Botoș își deschide sâmbătă, 14 decembrie, un europarlamentar la Alba Iulia. Este primul (și poate singurul) membru al Parlamentului European care face acest lucru. Aceasta cu toate că PNL are trei europarlamentari cu legătiuri vechi în județ: Mircea Hava, fost primar longeviv la Alba Iulia, Dan Motreanu, fost membru marcant al organizației județene […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate