Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: Director al Bosch Blaj, singurul discurs pro-vaccinare, la deschiderea anului universitar de la Alba Iulia

Publicat

”Sunt vaccinat și sper că și voi sunteți vaccinați”, așa și-a început discursul, Bernhard Gehlert, directorul comercial al fabricii Bosch Automotive din Blaj, cu ocazia deschiderii oficiale a noului an universitar la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

În fața a sute de studenți strânși în Piața Cetății din Alba Iulia, dar și a altor câteva sute care urmăreau evenimentul online, reprezentantul Bosch a susținut importanța vaccinării împotriva COVID-19. 

De remarcat este faptul că aceasta a fost singurul dintre oficialități care a susținut ideea vaccinării.

Printre cei prezenți la deschidere au fost rectorul Universității, Daniel Breaz, arhiepiscopul Irineu, prefectul de Alba, Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, însă nici unul nu a atins în discurs, subiectul vaccinării. 

Mai mult de atât, Bernhard Gehlert a reamintit celor prezenți că rata vaccinării în România este una extrem de scăzută, deși aceasta este singura formă de protecție a familiei, prietenilor și colegilor.

”I`m vaccinated! And i hope all of you are vaccinated as well (n.r. Sunt vaccinat și sper că și voi sunteți vaccinați”- au fost cuvintele cu care, Bernhard Gehlert, a început discursul.

Apoi a fost aplaudat de cei prezenți la eveniment.

Acesta a vorbit despre perspective diferite, despre o perspectivă care este opinia ta personală, formată de prieteni, părinți sau chiar cu ajutorul informațiilor de pe internet.

Hai să vorbim despre controversatul subiect al vaccinării.

O a doua perspectivă este cea a părinților cu copii mici care ce pot să facă este să spere că toți cei care interacționează cu copiii lor sunt vaccinați. Asta este tot ce putem face pentru cei mici.

O altă perspectivă este cea a managerului. Ca manager și ca lider este responsabil pentru oamenii din echipa ta. Trebuie să faci tot necesarul pentru a-i proteja. Oameni de știință, guvern și autoritățile din domeniul sănătății, toți au încredere în vaccin.

Într-o companie toți suntem obișnuiți să luam decizii bazate pe numere și pe dovezi științifice. Și noi susținem vaccinarea. Acesta este singurul lucru care ne poate ajuta să ne protejăm unul pe altul și să revenim la o viață mai normală.

O altă perspectivă tot ca și lider este că trebuie să ai grijă de afacerea ta. Desigur dacă este problemă gravă, toată operațiunea poate fi oprită. În cazul nostru nu am putea face livrările către producătorii de mașini. Atunci ar fi o problemă financiară gravă și de asemenea o problemă de reputație.

Trăim în România, o țară cu o rată extrem de mică de vaccinare și din această cauză avem nevoie ca toată lumea să susțină această idee, să își protejeze familia, prietenii și colegii.

Noi Bosch suntem un puternic suporter al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Oferim progame de internship, burse pentru studenți și chiar de anul acesta am lansat un nou program. (…)

Vă mulțumesc! Vaccinați-vă și făceți-vă prieteni”, le-a transmis Bernhard Gehlert celor prezenți în Piața Cetății din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Petru

  marți, 05.10.2021 at 07:15

  Ideea cu vaccinul trebuia să o țină pentru el d-nul de la Bosch ! Este deschiderea noului an universitar nu reclamă la vaccinuri .

 2. Dele Ali

  marți, 05.10.2021 at 15:46

  @PETRU
  Mai atotstiutorule nevaccinat…inca tot nu ai inteles nimic.Deocamdata realitatea de la noi arata altceva , ceea ce vede orice om normal la cap . Faptul ca omul sustine atat protectia studentilor cat si a cadrelor didactice prin vaccinare e cat se poate de normal !Anormal e tot ce vedem la noi in Romania si in primul rand oameni ca tine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Strat de zăpadă la Șureanu. Pregătiri pentru sezonul de schi 2022-2023

Publicat

Pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu este deja strat de zăpadă. Însă, deocamdată insuficient pentru deschiderea sezonului de schi. Pregătirile au început deja, de câteva săptămâni și este posibil ca, în curând, să fie vești bune pentru pasionații sporturilor de iarnă.

”Pregătirile au început de câteva săptămâni.

Momentan stratul de zăpadă este prea mic pentru a deschide sezonul de schi. Așteptăm zăpadă în continuare.

Sperăm ca în cel mai scurt timp să vă dăm vestea cea bună cum că reușim să dăm startul acestui sezon de schi 2022/2023”, au anunțat administratorii locației, pe Facebook.

Domeniul Schiabil Șureanu este una dintre cele două locații de schi din Alba, aleasă atât de locuitorii județului, cât și de turiști din alte zone din țară și străinătate.

Accesul se face de pe DN 67 – Transalpina (Sebeș-Șugag – lacul Oașa), apoi pe drumul județean de la Barajul Oașa în dreapta spre Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri). Drumul între Sebeș și lacul Oașa (62 km) este complet asfaltat. Pe cei 18 km de drum între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu, mașinile trebuie echipate, de cele mai multe ori în sezonul rece, cu lanțuri pe anvelope.

La Șureanu sunt 11 pârtii de schii cu o lungime totală de 12 km, telescaun și teleschi.

 • Altitudine maximă: 2.010 m
 • Altitudine minimă: 1.650 m

sursă imagini: Facebook – Pârtiile Domeniul Schiabil Șureanu (Oașa)

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Parc fotovoltaic la Blaj, cu peste 1.500 de panouri solare. Planuri ale primăriei pentru economie de energie

Publicat

Un parc fotovoltaic cu peste 1.500 de panouri solare ar urma să fie construit în Blaj. Primarul Gheorghe Valentin Rotar spune că un proiect în acest sens a fost depus pentru finanțare.

”Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu consumul propriu al solicitantului.

În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an”, a anunțat primarul.

Locație, valoarea investiției, obiective

Potrivit sursei citate, parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.

Obiective urmărite

 • implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp
 • obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an
 • reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.

”Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi etc”, precizează Rotar.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Măsuri de siguranță de 1 Decembrie la Alba Iulia. Ce au decis autoritățile privind manifestările organizate

Publicat

1 Decembrie la Alba Iulia: În ședința de Colegiu prefectural de luni au fost discutate principalele măsuri luate de Poliție, Jandarmi și ISU, dar și alte instituții, precum DSVSA, pentru perioada manifestărilor de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Alba, în 1 decembrie se preconizează că aproximativ 1000 de persoane vor participa la Marșul Unirii (programat joi, de la ora 7.30).

În zona paradei militare, cordoanele de ordine publică se vor întinde pe 2 km. Defilarea militară va fi de la ora 14.00 pe Bulevardul 1 Decembrie. Participă peste 800 de militari.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Măsuri luate de Poliție, Jandarmerie, ISU, DSVSA

 • IPJ Alba: 210 de polițiști și încă 40 de polițiști vor asigura fluidizarea traficului rutier.
 • Jandarmeria Alba: în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie vor fi prezenți 300 de jandarmi în stradă. 72 de jandarmi și tehnică militară vor participa la parada militară.
 • ISU Alba: în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2022 vor fi în teren 50 de pompieri, 6 mijloace de intervenție și 2 ambulanțe.
 • DSVSA Alba: vor fi intensificate controalele în zona Cetate la unitățile de alimentație publică  cu scopul prevenirii și combaterii toxinfecțiilor alimentare. În data de 1 decembrie se va efectua serviciu de permanență în două ture, va fi organizat un call-center unde vor putea apela cetățenii.

Vezi și Ziua Națională la Alba Iulia: 50 de polițiști locali vor asigura măsuri de ordine, de 1 Decembrie. Cu ce vor fi echipați

Potrivit comunicatului transmis de Prefectura Alba, s-a solicitat DSP Alba, DSVSA Alba și Protecția Consumatorilor să participe cu lucrători specializați în comisii mixte de verificare a agenților economici care comercializează produse alimentare în zona Cetății.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Soprana Lorena Puican concertează acasă, la Alba Iulia, în cadrul Galei Operetei Românești. Spectacol gratuit

Publicat

Un concert de operetă românească va avea loc miercuri, 30 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Concertul, organizat de Asociația Dines, este dedicat Centenarului Încoronării și Zilei Naționale, iar intrarea va fi gratuită.

Gala Operetei Românești va fi dirijată de Mircea Holiartoc. Vor concerta: soprana Lorena Puican, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, tenorul Andrei Petre și bas-baritonul Mădălin Claudiu.

Va participa Orchestra Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea și Baletul Danubio Opera.

Lorena Puican este o tânără artistă din Alba Iulia, cu o carieră extraordinară în domeniul muzicii clasice, despre care aici, în orașul ei natal, se știe prea puțin. Mai multe despre cariera ei de soprană, puteți citi AICI.

Cel mai recent concert al ei a fost la Paris.

Foto: Nico Cherciu, Opera Națională Română, sursa Facebook Lorena Puican

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax