Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Directorul DEER Alba Marius Ceteraș, la Radio Alba24. Ce trebuie să faci dacă ai avut de suferit în urma unei pene de curent

Publicat

Directorul DEER Sucursala Alba (Distribuție Energie Electrică România), Marius Ceteraș, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la Radio Alba24. 

Ceteraș a vorbit despre situațiile în care consumatorii pot fi despăgubiți pentru problemele apărute în urma defecțiunilor din rețelele de electricitate, despre situația cablurilor și despre cum poate cineva deveni prosumator.

”Sunt anumite momente în care apar situații accidentale. Într-o parte sau alta a rețelei pot să apară asemenea probleme.

Există situații în care omul este despăgubit, asta dacă paguba respectivă este cauzată de o defecțiune, de o avarie în rețeaua electrică și nu de instalația necorespunzătoare a utilizatorului (…)

Și consumatorul, la fel ca și noi, ca operatori de distribuție, are anumite obligații. Adică atâta vreme cât este o instalație veche, care nu are nici un fel de protecții, poate duce la deteriorarea aparatelor electrocasnice, caz în care nu este despăgubit consumatorul.

Dacă consumatorul are o instalație corespunzătoare și paguba este produsă de o defecțiune sau de o situație apărută în instalația de distribuție, atunci este o procedură prin care este despăgubit” a spus Ceteraș.

El a adăugat că într-o asemenea situație, consumatorul trebuie să anunțe imediat furnizorul de energie (care are legătură contractuală cu clientul), care va lua legătura la rândul său cu distribuitorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax