Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Discursul președintelui Klaus Iohannis, în Parlamentul României. „Nu vă bateți joc. Să păstrăm această ţară vie, şi la propriu, şi la figurat”

Publicat

16508183_1288654284556228_6479659809837422723_n Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului, cu un mesaj în care i-a acuzat pe cei din PSD că sunt responsabili de criza creată, iar retragerea ordonanţei 13 şi demiterea chinuită a unui ministru sunt prea puţin pentru a ieşi din impas. Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că în acest punct, alegerile anticipate sunt prea mult. Klaus Iohannis a transmis PSD trebuie să rezolve problema, întrucât PSD a creat această problemă şi a mai subliniat că aceia din majoritatea parlamentară trebuie să guverneze, să legifereze, dar nu pentru a apăra penalii. Pe altă parte, preşedintele le-a transmis parlamentarilor PSD care au părăsit sala: „Aţi obosit deja? Ghinion!”. Premierul Grindeanu nu a fost prezent la discursul preşedintelui. 

Mulţumesc, domnule preşedinte al Senatului. Doamnelor si domnilor parlamentari, m-aş fi adresat si Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja. Noilor şi vechilor parlamentari, va doresc succes şi un mandat plin de realizări. Aş fi vrut astăzi să vă vorbesc despre lucruri importante despre România. Suntem în plină criză, sute de mii de omeni protestează în stradă. O importantă cercetare sociologică arată ca 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie gresită. Cum s-a ajuns aici, la numai o lună de la alegerile din 11 decembrie? PSD a repurtat o mare victorie, dar dupp aceea, doamnelor si domnilor, a intrat în coliziune frontală cu o parte importantă a societăţii româneşti. A promis, în primele zile de campanie, ceva şi s-a apucat de altceva. Nu prosperitatea românilor a fost prima grijă, ci să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi! Asta e situaţia! Ce facem, dragilor, cum ieşim din impas? Retragerea ordonantei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin. Alegeri anticipate, însă, sunt alegeri anticipate, dar sunt prea mult. Păi cine trebuie să vină cu soluţia, tot cel care a creat problema: PSD.

(Parlamentarii PSD au părăsit sala) Aţi obosit deja? Ghinion! Preşedinţii Camerelor au mai rămas?

Cica aş dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu! Fals. Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi. România are nevoie de un Guvern care lucrează transparent, nu noaptea. Legiferaţi pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Sunt mari aşteptări din partea societăţii: ce aţi promis, faceţi. Sunt aşteptări din partea mediului econmic. Nu vă bateți joc. Păstraţi trendul ascendent, păstraţi creşterea economică. Lumea are mari aşteptări de la noi. Dacă PSD, care a creat această criză, nu va rezolva această problemă, voi convoca consultări la Cotroceni, pentru a vedea ce e de făcut. Doamnelor şi domnilor, ce fel de naţiune vrem să fim? Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea: ce fel de naţiune vrem să fim. Iar pentru asta, voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament un răspuns la solicitarea mea. Probabil aţi urmărit demonstraţii de la manifestaţii: cea mai mare din Piaţa Victoriei, din alte ţări, din alte localităţi în care nu s-a mai protestat de la Revoluţie. Imaginea aceea splendidă cu telefoanele iluminate: iată, când politicienii au încercat să ducă România pe coridoare întunecate, românii au readus lumina. Democratia trebuie apărată, înţeleasă şi este nevoie de multă educaţie. Şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei, pentru o demonstraţie vie. Să păstrăm această ţară vie, şi la propriu, şi la figurat. Vă mulţumesc!”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. sanda

    marți, 07.02.2017 at 19:02

    Un discurs rusinos pentru asa numitul presedinte. Un discurs de mahala: Nu/i bai…?

    • Bila

      miercuri, 08.02.2017 at 15:56

      Auzi Sanduca tatii, ai citit discursul rusinos pana la capat sau ai trecut direct la postare? Ai ascultat discursul sau nu? Mahala ii la tine, fato! Probabil ca de acolo ai si venit! Du-te la Cotroceni si protesteaza acolo cu Floricica dansatoarea. De-a lor esti, fato!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax