Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO -”Stremț `89”- Cum s-a făcut REVOLUȚIA într-o comună din Alba: fără arme, cu sarmale, țuică și două perechi de palme

Publicat

Un film documentar realizat de doi studenți de la UNATC București în colaborare cu EAT US ALIVE FILM, are ca temă principală mărturii despre modul în care s-a derulat Revoluția din 1989 la țară, într-un sat din județul Alba.

”Stremț 89”, încearcă să arate și o face foarte bine, cum s-a făcut transferul de putere de la nomenclatura comunistă la niște ”reprezentanți” ai poporului, într-o comună de la țară, acolo unde miza nu mai era controlul politic al noului regim instaurat prin forța maselor.

revolutie

Filmul, realizat de Anda Puşcaş şi Dragoş Dulea, este un amuzant documentar despre revoluţie, care a reușit să arate ce se întâmpla în 22 decembrie 1989 într-un sat dintr-o țară cuprinsă de euforie, teamă și manipulare.

Localnicii din Stremț, eroii documentarului, povestesc experienţele „războinice” din timpul Revoluției din decembrie 89 și cum au luat puterea din mâinile primăriței comuniste.

revolutia

”Am rugat-o pe primăriță să plece că nu mai avem nevoie de serviciile ei. Dânsa n-a vrut. În urma unor negocieri simple…Nu mai rețin.. una sau două perechi de palme, am convins-o”- poveștește unul dintre actorii peliculei.

”Revoluţia la noi a fost o comedie reuşită, zic eu – își amintește un alt personaj al filmului-  Femeile îşi făceau griji să nu le fie foame celor care erau „pe front” și le-au făcut sarmale şi le-au trimis oala, că erau de 72 de ore nemâncaţi, nedormiţi.”

stremt

Mai jos puteți viziona filmul ”Stremț 89”: Durează doar 13 minute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan A.

    miercuri, 23.12.2015 at 21:35

    Primarul de acum ar trece si peste inca 4 revolutii din astea….sa traiti multi ani sanatos…ca meritati

  2. kretz

    joi, 03.02.2022 at 21:31

    nu credeam c-o să trăiesc momentul în care stremțenii o să se înalțe până la cer în ochii mei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax