Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Doi clujeni, soț și soție, MORȚI într-un accident produs în Grecia. Doi copii în stare gravă. Familia venea din concediu

Publicat

Tragedie pe un drum din Grecia, în care au pierit doi clujeni, iar copiii lor sunt grav răniți. Familia se întorcea din concediu. 

Un accident rutier cumplit a avut loc, miercuri, la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serron din Grecia, două persoane pierzându-și viața și două fiind grav rănite.

Potrivit publicației GRTimes.gr, citată de Cluj24, accidentul mortal a avut loc puțin după ora 12, când un autoturism marca Citroen cu numere de înmatriculare din Cluj s-a ciocnit cu un camion bulgăresc.

YouTube video

Din primele informații, toate cele patru persoane se aflau în mașină erau membri ai aceleiași familii.

Cei doi părinți, în vârstă de 48 și 45 de ani, au murit, în timp ce cei doi copii minori ai acestora, în vârstă de 7 și 10 ani, sunt grav răniți, fiind internați în spital.

Se pare că familia de români venea din Grecia și se îndrepta spre Bulgaria cu scopul de a ajunge acasă, în România.

În urma accidentului cumplit, polițiștii greci au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului rutier care a curmat viața a doi români.

Precizările oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti.

CG Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori.

În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite.

De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. popa marcel

    miercuri, 16.08.2023 at 23:04

    Domnuezeu sa aiva grija de sufletele lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax