Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Doi tineri din Vinţu de Jos, arestaţi preventiv au fost eliberaţi de Tribunalul Alba. Au furat bunuri în valoare de 90.000 de lei

Publicat

Doi tineri din Vinţu de Jos au fost arestaţi preventiv, duminică, fiind învinuiţi de patru furturi operate în perioada octombrie-noiembrie 2011, din mai multe locaţii din judeţul Alba. Cei doi au sustras piese de utilaje şi combustibil în valoare totală de 90.000 de lei. Aceştia au făcut recurs la decizia Judecătoriei Alba Iulia de arestare preventivă, iar, luni, Tribunalul Alba a hotărât în cazul acestora măsura preventivă de a nu părăsi ţara.

Unul dintre aceştia, M.R.N. (25 de ani), din Vinţu de Jos, a fost prins în flagrant de poliţişti, sâmbătă, în timp ce încerca să vândă doi acumulatori auto şi 60 de litri de motorină, despre care existau suspiciuni că provin din furt. În urma extinderii cercetărilor, oamenii legii au stabilit că acesta, împreună cu G.V. (21 de ani), din Vinţu de Jos au sustras, prin efracţie, cei doi acumulatori, un aparat sirocol şi cantitatea de 120 de litri de motorină, dintr-un excavator, aparţinând unei societăţi comerciale, parcat într-o balastieră, pe raza localităţii Vinţu de Jos, bunuri în valoare totală de 2.000 lei.

Bunurile au fost recuperate şi restituite societăţii păgubite. Cei doi au fost reţinuţi, iniţial, pentru 24 de ore.

Tot pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au mai documentat alte trei furturi, comise în intervalul 12 octombrie – 18 noiembrie, de către cei doi.  Este vorba despre o faptă infracţională din noapte de 12/13 octombrie, când au furat doi acumulatori şi combustibil din rezervorul unui autotractor, parcat într-o balastieră din Oarda de Jos, un furt de bunuri dintr-o cabană situată pe raza comunei Meteş şi, în noaptea de 17/18.11.2011, sustragerea unei plăci compactoare, de pe strada Brânduşei din Alba Iulia.

Prejudiciul total cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 90.000 lei. Poliţiştii au făcut percheziţii, duminică, la domicilii din Alba Iulia şi Vinţu de Jos, în urma cărora au reuşit recuperarea a 80% din prejudiciului cauzat.

„Cei doi învinuiţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Parchetul şi-a însuşit propunerea şi a promovat-o instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

[media id=443 width=320 height=240]


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax