Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Două treimi din fauna de lilieci a României, trăiește în Apuseni. Documentar realizat de administrația Parcului Natural

Publicat

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au publicat un documentar despre speciile de lilieci din arealul montan pe care îl gestionează. 

Imaginile suprinse în Apuseni, în cele 4 anotimpuri, sunt extraordinar de frumoase. Animalele sunt prezentate în habitatul lor, iar documentarul are în primul rând un rol educativ.

YouTube video

În cadrul proiectului „Elaborarea instrumentelor pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariile protejate Parcul Natural Apuseni, ROSCI0002 Apuseni, ROSPA0081 Munții Apuseni – Vlădeasa și ROSCI0016 Buteasa”, avem plăcerea să lansăm filmul documentar scurt cu chiropterele, sau liliecii din Parcul Natural Apuseni și ariile naturale protejate integrate” au transmis reprezentanții parcului.

 

Liliecii sunt mamifere din ordinul Chiroptera cu membrele anterioare adaptate ca aripi, acestea sunt singurele mamifere capabile în mod natural de zbor real și susținut.

Liliecii manevrează mai abil decât păsările, zburând cu degetele lor foarte larg desfăcute, acoperite cu o membrană subțire, sau patagiu.

În Parcul Natural Apuseni trăiește două treimi din fauna de lilieci a țării.

Sunt animale nocturne și se adăpostesc în peșteri sau alte locuri de refugiu; este incert dacă liliecii au aceste comportamente pentru a scăpa de prădători. Liliecii sunt foarte importanți în ecosistemele în care trăiesc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax