Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Drumul de la Oașa la Poarta Raiului, pregătit pentru sezonul de schi. A fost preluat și reparat de Primăria Șugag

Publicat

Drumul de la Barajul Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului, care face legătura între Transalpina și Domeniul Schiabil Șureanu, a fost preluat de la Romsilva de Primăria Șugag. Este o veste foarte bună pentru amatorii de schi, care evitau această zonă superbă din cauza drumului de acces. 

Primarul comunei, Constantin Jinar, spune că în prezent, pe acolo se circulă foarte bine, după intervențiile realizate de administrația locală: pietruire, lărgirea unor porțiuni, astuparea gropilor și altele.

”Vrem cu tot dinadinsul să îl ținem în stare circulabilă bună (…) În ceea ce privește pregătirea pentru iarnă, anul acesta îl deschidem oficial.

Sigur că avem pregătite în bugetul local niște fonduri pentru firma care va lua licitația de deschidere a drumului și îl ținem în permanență deschis” a spus primarul.

zapada, partie, schi, telesaun, sureanu

Acesta a precizat că pe drum nu se va interveni noapte și nici pe timp de viscol.

Drumul este în prezent clasificat ca drum forestier.

Constantin Jinar a spus că în prezent caută fonduri pentru reabilitarea acestuia: fonduri europene sau chiar un împrumut.

Cum se circulă pe drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu

El a adăugat că și în prezent, după intervenția realizată de administrația locală, pe drumul de 15,4 kilometri se circulă foarte bine, cu viteze de 50-60 de kilometri la oră pe unele porțiuni.

Ultima porțiune, din Poarta Raiului până la Domeniul Schiabil Șureanu, de aproximativ 3,5 kilometri, se regăsește pe teritoriul administrativ al orașului Cugir, care îl va prelua de la Romsilva.

Modernizarea drumului, vitală pentru dezvoltarea zonei

Căile de acces reprezintă elementul vital al dezvoltării zonei respective, pentru aceasta, comuna Şugag, este dispusă să investească în modernizarea acestor drumuri pentru o mai bună exploatare a resurselor turistice, culturale, agricole şi silvice.

În satul de vacanţă „Luncile Prigoanei”, care a fost înfiinţat de către Consiliul Local al comunei Şugag încă din anul 1998, există o bază sportivă şi de cantonament afiată în proprietatea municipiului Sebeş care are o capacitate de 100 de locuri de cazare, iar totalul locurilor de cazare, din pensiunile de aici depăşeşte numărul de cinci sute.

Proprietăţile sunt racordate la sistemul de energie electrică şi la sistemul de apă potabilă, sistemul de canalizare fiind în stadiu de întocmire a documentaţiei tehnice.

De asemenea în zonă au fost instalate relee de telefonie mobilă de către toţi marii operatori din domeniul telecomunicaţiilor.

Tot aici există o stână europeană care atrage anual mii de turişti și unde se desfăşoară anual serbarea păstorească „Zi bade cu fluiera” organizată de către primăria și consiliul local al comunei Şugag.

În satul de vacanță „Poarta Raiului” înfiinţat în anul 2004 există mai multe hoteluri şi pensiuni turistice care asigură peste 500 de locuri de cazare.

În zonă prezintă interez turistic rezervaţia arheologică „Castrul Roman” de pe Vârful lui Pătru, rezervaţia naturală „Iezerul Şureunu”, centrul de vizitare „Poarta Raiului” construit de către Consiliul Judeţean Alba unde sunt prezentate informaţii despre situl Natura -2000 „Frumoasa”.

Domeniul schiabil „Şureanu” aflat pe teritoriul administrativ al oraşului Cugir reprezintă principala atracţie turistică a zonei.

În prezent pârtiile sunt dotate cu două teleschiuri şi un telescaun, iar lungimea celor zece pârtii totalizează 11.473 metri.

Hotelul de la baza pârtiilor dispune de o capacitate dc 50 de camere, spa, restaurant, bar şi magazine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax