Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Putem merge în Grecia pe autostradă, din această vară. Sârbii au terminat lucrările până la granița cu Macedonia

Publicat

YouTube video

Drumul românilor din Transilvania spre stațiunile din Grecia va fi din această vară mai uşor, după ce în Serbia au fost dați în folosință ultimii kilometri de autostradă restanți, aflaţi înainte de graniţa cu Macedonia, pe Clisura Grdelica.

Proiectul este asemănător cu lotul 4 din Lugoj – Deva, dar mult mai dificil, şi sârbii au „tăiat” un munte, la fel au avut prăbuşiri ale zidurilor de susţinere, iar proiectul de 26 de kilometri a durat şase ani.

Acest segment de autostrada s-a facut în conditii foarte grele, întrucât constructorii au tăiat drumul prin munte, au construit 36 de poduri și au săpat tuneluri. Lungimea acestora din urmă, Predejane și Manajle, este în total de 2,8 km. De asemenea, s-au regularizat 6 kilometri de albie în râul Morava.

a

Pe aceasta bucată a Coridorului 10, care trece prin Cheile Grdelica, se găsește și o structură unică în Serbia si in Balcani, intersecția de la Predejane, realizată în totalitate ca pod peste râu.

Ceremonia de inaugurare a avut loc recent pe podul Vrla, în prezenta președintelui Serbiei Aleksandar Vucic, iar construcția impresionantă a fost scăldată în culorile drapelului Serbiei.

Pentru români, acest lucru este foarte important. Drumul spre Grecia va dura mai puțin, în aceste condiții, iar siguranța deplasării va fi mai mare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 23.05.2019 at 16:17

    Si la noi urmeaza sa fie terminat….. PSD-ul !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax