Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Drumul Zlatna – Almașu Mare, unul dintre cele mai proaste din județ, va fi asfaltat. Două firme, înscrise la licitație

Publicat

Unul dintre cele mai proaste drumuri județene din Alba, DJ 705 – care face legătura între orașul Zlatna și comuna Almașu Mare – va fi reabilitat și asfaltat în curând.

La licitația pentru asfaltarea tronsonului de peste 6 km, estimată la circa 27 de milioane de lei, s-au înscris două firme. Lucrările ar putea începe, cel mai devreme, în iarna acestui an sau la începutul anului viitor. 

Două panouri care anunță viitoarea investiție, finanțată prin programul „Anghel Saligny”, au fost montate deja de autorități pe sectorul de drum ce urmează să fie modernizat. 

Reamintim faptul că porțiunea de peste 6 km, care face legătura între Zlatna și Almașu Mare, a pus la încercare timp de peste 9 ani nervii șoferilor dar și „buzunarele” acestora, fiind nevoiți să suporte frecvent reparații la autovehicule.

Traficul greu a reprezentat una dintre principalele cauze care au condus la degradarea rapidă a drumului, spun localnicii. Astfel, la dimensionarea noului sistem rutier s-a luat în considerare și acest aspect.

Consiliul Județean Alba a lansat, pe 15 iunie, licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 705: limită Județul Hunedoara – Almașu de Mijloc – Almașu Mare – Zlatna (DN 74).

Valoarea totală a contractului este estimată la 27.075.741 de lei, fără TVA, investiția fiind finanțată prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

La procedură s-au înscris doi ofertanți, respectiv Florea Grup și Europexpres. Următoarele etape în cadrul licitației, respectiv evaluare calificare și tehnică și evaluare financiară, au ca dată limită mijlocul lunii octombrie 2023.

Drumul județean DJ 705 este situat în partea vestică a județului Alba, se desprinde din DN 74 în localitatea Zlatna și face legătura între localitățile Almașu Mare, Almașu de Mijloc și limita județului Hunedoara.

Tronsoanele de drum care vor reabilitate sunt următoarele:

  • Tronson 1 – între km 40+633 și km 41+473 (structură rutieră existentă elastică, cu îmbrăcăminte asfaltică – 840 m)
  • Tronson 2.1 – între km 41+473 și km 44+367 (structură rutieră existentă rigidă, cu îmbrăcăminte din beton de ciment – 2.894 m)
  • Tronson 2.2 – între km 44+367 și km 46+828 (structură rutieră existentă rigidă, cu îmbrăcăminte din beton de ciment – 2.461 m)

Pentru colectarea apelor de suprafață, pe tronsoanele de drum analizate s-au proiectat următoarele lucrări:

  • șanțuri trapezoidale/rigole triunghiulare din beton
  • șanțuri cu secțiune neprotejată din pământ

Se vor realiza podețe noi în locul podețelor existente deteriorate sau subdimensionate. De asemenea, se vor realiza podețe dalate sau tubulare.

Datorită faptului că DJ 705 străbate o zonă de deal/munte și parțial se desfășoară cu cursul de apă Valea Mare, se observă necesitatea realizării unor lucrări de consolidare realizate atât în amonte cât și în aval de drum. Este vorba despre ziduri de sprijin de rambleu, din beton, cu o înălțime între 3 și 4 metri.

Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de 25 m (10 m sistem rutier similar celui de pe drumul județean și 15 m pietruire).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vaile

    marți, 25.07.2023 at 10:09

    oricum nu o sa tina cat carierele din zona nu respecta tonajul de incarcare pe camioane

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax