Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: După o lungă absență rugby-ul s-a întors în Alba Iulia. O nouă echipă încearcă să reînvine sportul cu balonul oval

Publicat

YouTube video

În orașul în care sportul este aproape inexistent, un grup de oameni ambițioși, fără vreo susținere financiară, au reușit să resusciteze sportul cu balonul oval. Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 18:00, sportivii de la CSU Rugby Alba Iulia au disputat primul lor meci, împotriva jucătorilor de la Arlechinii București. 

Aproximativ 100 de persoane au fost prezente pe stadionul Unirea 2 la primul meci oficial al echipei din Alba Iulia. 

Conduși de antrenorii Dragoș Stepa și Ioan Damian, cei 15 sportivi din Alba Iulia au fost învinși cu scorul de 11 la 2, la eseuri, de către jucătorii din București, dar nu scorul a fost important. Important a fost că după ani buni de absență, balonul oval a fost pasat pe un teren din Alba Iulia. 

YouTube video

 Timp de trei luni, sportivii au făcut eforturi mari pentru a se antrena, pe ploaie sau la 35 de grade. Mai mult, o parte a jucătorilor au făcut naveta de la Târgu Mureș, Cugir, Aiud, Turda, Salciua, Hapria, Daia, Mesentea, Ighiu sau Cluj pentru a fi prezenți la antrenamente. 

rubg5(

”Aceasta echipă atât cât va exista va juca cu dragoste și pasiune pentru rugby, fiind unica șansă ca rugby-ul să se întoarcă într-adevăr, la nivel de competiție oficială în Alba Iulia. Echipa am adus-o până aici și poate fi ajutată, fac apel la toată lumea inclusiv la autoritățile locale să ne ajute într-o anumită măsură să putem merge mai departe”, a declarat înainte de meci Marius Rotar, inițiatorul echipei de rugby din Alba Iulia.

rugby2

Prezent la meci, viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că va susține formarea unei echipe profesioniste de rugby, la Alba Iulia. 

YouTube video

Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel prezent la eveniment a spus că dacă echipa va reuși să ajungă în prima ligă a României, Consiliul Județean Alba o va susține. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 13.07.2019 at 22:05

    Curios, intr-un articol anterior parca Macinic si inca cineva erau initiatori. Gresesc cu ceva ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax