Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Elevii ar putea scăpa de purtarea măștii de protecție la orele de sport. Precizările ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educației a precizat, miercuri, că va propune completarea ordinului comun ce reglementează redeschiderea școlilor, în ceea ce privește purtarea măștii de protecție de către elevi la orele de sport.

Varianta luată în calcul este ca masca să fie obligatorie doar de la vestiar și până la locul în care se desfășoară activitățile sportive, nu și în timpul orelor de sport.

Acesta a spus că a făcut o analiză a practicilor europene și a găsit un singur exemplu, o regiune din Italia, unde elevii mai poartă mască în timpul activităților de la orele de sport.

„În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măștii la orele de educație fizică. Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia și Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare.

Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se derulează activitățile fizice și mai apoi după încheierea orei de sport. Portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au desfășurat activitățile până la vestiare.

Am găsit un singur exemplu în Europa. În regiunea Veneto din Italia, se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică și acolo decizia este în curs de actualizare. Vă repet, informarea este oficială, venită de la de la reprezentanții de la Bruxelles și este oficială cu date din surse deschise. Pe baza acestui răspuns, am demarat deja un punct prin care voi propune să completăm ordinul comun”, a declarat Cîmpeanu.

În prezent, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli prevede purtarea măștii de către toți elevii și profesorii în toate activitățile din și de la școală, inclusiv în timpul orelor de educație fizică și sport.

surse: Sorin Cîmpeanu (Facebook), edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax