Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Elevii Colegiului Economic, MUTAȚI în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

avatar

Publicat

Discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, la aprobarea proiectelor privind spaţiile ce vor fi puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor de la Colegiul Economic, liceul al cărui sediu intră în lucrări de modernizare. Dacă una dintre soluţii a fost mutarea în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, altă variantă este relocarea la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”, decizie cu care nu sunt de acord profesorii acestei instituţii de învăţământ.

Citeşte şi Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, MUTAȚI din noiembrie la Școala nr. 9

UPDATE: Şedinţa a fost reluată în jurul orei 15.00, după „vizita în teren”, la sediul Şcolii nr. 9. Consilierii au aprobat mutarea elevilor de la Economic în sediul Liceului „Dorin Pavel” Alba Iulia (etajul I, II, III). Elevii Liceului „Dorin Pavel” vor învăţa temporar în spaţiile Şcolii Gimnaziale Nr. 9.

Totul s-a transformat într-un adevărat scandal în plină şedinţă de Consiliul Local. Au fost prezenţi atât reprezentanţi ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel”, cât şi directorul Colegiului Economic, Cristian Dincă. Ambele părţi au prezentat argumentele lor, în opoziţie una faţă de cealaltă.

Directorul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, Silvia Moldovan, a prezentat problema. Pentru executarea lucrărilor de modernizare la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia, elevii vor fi relocaţi din corpul de clădire veche pentru maximum 20 de luni. „S-ar putea reduce şi  la un an, în funcţie de lucrări”, a spus Silvia Moldovan.

Printre nemulţumirile comunicate în şedinţa de CL de către directorul Liceului “Dorin Pavel” este faptul că insituţia de învăţământ are dotare – laboratoare, spaţii speciale pentru specializări profesionale dezvoltate de 44 de ani, iar profesorii nu sunt de acord să le cedeze, pentru că le au pe inventar şi nu au unde să le mute şi că sunt singurul liceu de construcţii din judeţ.

De cealaltă parte, directorul Colegiului Economic a susţinut că spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9 sunt prea mici, iar numărul elevilor instituţiei de învăţământ pe care o conduce este mai mare faţă de cel de la “Dorin Pavel”. A mai amintit şi de faptul că la Colegiul Economic promovabilitatea la Bacalaureat este cu mult peste media pe ţară, comparativ cu celălalt liceu.

S-a propus aprobarea amendamentului propus în comisia CL Alba Iulia prin care să se retragă temporar administrarea Liceului „Dorin Pavel” asupra sediului liceului, etajele I-III, pentru doi ani, moment în care şedinţa a fost suspendată temporar, pentru a permite consilierilor să vadă spaţiile în discuţie.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi din 23 de clase ale celui de-al doilea liceu, ca mărime, din Alba Iulia, vor fi relocați pentru 2 ani și jumătate, din cauza lucrărilor la clădirile în care învață în prezent. Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” va fi modernizat cu aproximativ 1,6 milioane de euro. Data amintită în proiect de hotărâre din CL Alba Iulia pentru punere la dispoziţie a noilor spaţii a fost 1 noiembrie 2018.

În actualizare.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    pilu

    marți, 30.10.2018 la 16:36

    Da’ la Stalin asta nu-i este rusine sa tina o pensionara pe un post de conducere ? Daca nu, inseamna ca in Primarie nu exista marfa care sa poata face fata unui asemenea post important. Deci sunt numai pr….i. Dute batrane cu toata hoarda ta de pensionari acolo unde iti este locul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare, în Dosarul ”Oilor Fantomă”. Decizie la Tribunalul Alba

avatar

Publicat

oi instanta

Achitare și condamnări la închisoare cu suspendare pentru cei trei inculapți în dosarul oilor fantomă. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Alba, vineri, 18 ianuarie. Florian Farcaș, fost director adjunct al OJFIR Alba, a fost achitat pentru infracțiunile de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false și luare de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Mica vrăjitoare”, din nou la Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Programul spectacolelor pentru copii

avatar

Publicat

teatru de papusi

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia a transmis informații despre reluarea sectacolului ”Mica vrăjitoare”, o producție a instituției selecționată la trei festivaluri importante din țară: Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK Cluj-Napoca, unde a obținut Diplomă pentru impact vizual, Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” Timișoara, obținând Premiul pentru regie și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficul rutier pe DN 75, în localitatea Arieșeni este oprit. Se efectuează detonări controlate de zăpadă

avatar

Publicat

stop

Traficul rutier este oprit în localitatea Arieșeni pe DN 75, din cauza unor detonări de zăpadă în județul Bihor, zona Vârtop. Potrivit IPJ Alba, ISU Bihor, efectuează detonări controlate de zăpadă, pentru a înlătura riscul producerii de avalanșe. Porținea de drum va fi redeschisă circulației, imediat după finalizarea în condiții de siguranță a detonării controlate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania Poliției Române „Paza bună trece primejdia rea” a ajuns la Sebeș

avatar

Publicat

politie

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe. Ieri, 17 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate