Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Elevii Colegiului Economic, MUTAȚI în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

Publicat

Discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, la aprobarea proiectelor privind spaţiile ce vor fi puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor de la Colegiul Economic, liceul al cărui sediu intră în lucrări de modernizare. Dacă una dintre soluţii a fost mutarea în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, altă variantă este relocarea la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”, decizie cu care nu sunt de acord profesorii acestei instituţii de învăţământ.

Citeşte şi Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, MUTAȚI din noiembrie la Școala nr. 9

UPDATE: Şedinţa a fost reluată în jurul orei 15.00, după „vizita în teren”, la sediul Şcolii nr. 9. Consilierii au aprobat mutarea elevilor de la Economic în sediul Liceului „Dorin Pavel” Alba Iulia (etajul I, II, III). Elevii Liceului „Dorin Pavel” vor învăţa temporar în spaţiile Şcolii Gimnaziale Nr. 9.

Totul s-a transformat într-un adevărat scandal în plină şedinţă de Consiliul Local. Au fost prezenţi atât reprezentanţi ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel”, cât şi directorul Colegiului Economic, Cristian Dincă. Ambele părţi au prezentat argumentele lor, în opoziţie una faţă de cealaltă.

Directorul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, Silvia Moldovan, a prezentat problema. Pentru executarea lucrărilor de modernizare la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia, elevii vor fi relocaţi din corpul de clădire veche pentru maximum 20 de luni. „S-ar putea reduce şi  la un an, în funcţie de lucrări”, a spus Silvia Moldovan.

Printre nemulţumirile comunicate în şedinţa de CL de către directorul Liceului “Dorin Pavel” este faptul că insituţia de învăţământ are dotare – laboratoare, spaţii speciale pentru specializări profesionale dezvoltate de 44 de ani, iar profesorii nu sunt de acord să le cedeze, pentru că le au pe inventar şi nu au unde să le mute şi că sunt singurul liceu de construcţii din judeţ.

De cealaltă parte, directorul Colegiului Economic a susţinut că spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9 sunt prea mici, iar numărul elevilor instituţiei de învăţământ pe care o conduce este mai mare faţă de cel de la “Dorin Pavel”. A mai amintit şi de faptul că la Colegiul Economic promovabilitatea la Bacalaureat este cu mult peste media pe ţară, comparativ cu celălalt liceu.

S-a propus aprobarea amendamentului propus în comisia CL Alba Iulia prin care să se retragă temporar administrarea Liceului „Dorin Pavel” asupra sediului liceului, etajele I-III, pentru doi ani, moment în care şedinţa a fost suspendată temporar, pentru a permite consilierilor să vadă spaţiile în discuţie.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi din 23 de clase ale celui de-al doilea liceu, ca mărime, din Alba Iulia, vor fi relocați pentru 2 ani și jumătate, din cauza lucrărilor la clădirile în care învață în prezent. Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” va fi modernizat cu aproximativ 1,6 milioane de euro. Data amintită în proiect de hotărâre din CL Alba Iulia pentru punere la dispoziţie a noilor spaţii a fost 1 noiembrie 2018.

În actualizare.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    marți, 30.10.2018 la 16:36

    Da’ la Stalin asta nu-i este rusine sa tina o pensionara pe un post de conducere ? Daca nu, inseamna ca in Primarie nu exista marfa care sa poata face fata unui asemenea post important. Deci sunt numai pr….i. Dute batrane cu toata hoarda ta de pensionari acolo unde iti este locul.

  2. alexandru

    sâmbătă, 23.02.2019 la 11:53

    Jana Popa, directore, te stim un OM bine pregătit profesional, să înghiţiţi mizeriile Consiliului Local, acţionaţi în justiţie şi dreptatea va fi de partea dumneavoastră. Nu vă lăsaţi comunitatea are nevoie de acest liceu de meserii la Alba Iulia. Succes!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta la care oamenii devin de fapt adulţi. Concluziile unui studiu

Publicat

familie parinti copii

În majoritatea țărilor din lume, vârsta la care o persoană este considerată adultă este de 18 ani. Însă cercetători britanici citați de BBC susţin că oamenii nu devin pe deplin „adulți” până la vârsta de 30 de ani. Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO lunară: Temperaturi şi precipitaţii până în 22 aprilie. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

flori primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru patru săptămâni, până în 22 aprilie. Temperaturile vor fi apropiate de valori normale, însă precipitaţiile vor fi deficitare, în intervalul amintit. În judeţul Alba, vremea se răceşte în următoarea săptămână, apoi se încălzeşte din nou. Va mai ploua doar în aprilie, când sunt posibile şi intervale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate finale olimpiade – ITALIANĂ şi SPANIOLĂ – etapa judeţeană Alba 2019. Punctajele

Publicat

examen scoala

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba transmite rezultatele finale la probele A şi B în cadrul Olimpiadei de Limbi romanice – italiană şi spaniolă, etapa judeţeană 2019. LIMBA ITALIANĂ Clasa a VIII-a Nume elev / Unitatea de învăţământ / Localitatea / Nivel / Punctaj Băluțiu Denissa – Școala Gimnazială Nr. 3  – Cugir – intensiv – 92.00 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpiada de Limba FRANCEZĂ 2019, rezultate finale după etapa judeţeană Alba. Punctajele

Publicat

limba franceza

Sâmbătă s-a desfăşurat ultima probă la etapa judeţeană Alba a olimpiadei de Limba Franceză 2019. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a transmis punctajele finale ale elevilor. Etapa naţională se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie, în Bistriţa-Năsăud. Rezultate finale Olimpiada de Limba Franceză 2019 – etapa judeţeană Alba: Clasa a IX – a Numele elevului / […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate