Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Elevii Colegiului Economic, MUTAȚI în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

avatar

Publicat

Publicitate

Discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, la aprobarea proiectelor privind spaţiile ce vor fi puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor de la Colegiul Economic, liceul al cărui sediu intră în lucrări de modernizare. Dacă una dintre soluţii a fost mutarea în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, altă variantă este relocarea la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”, decizie cu care nu sunt de acord profesorii acestei instituţii de învăţământ.

Citeşte şi Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, MUTAȚI din noiembrie la Școala nr. 9

UPDATE: Şedinţa a fost reluată în jurul orei 15.00, după „vizita în teren”, la sediul Şcolii nr. 9. Consilierii au aprobat mutarea elevilor de la Economic în sediul Liceului „Dorin Pavel” Alba Iulia (etajul I, II, III). Elevii Liceului „Dorin Pavel” vor învăţa temporar în spaţiile Şcolii Gimnaziale Nr. 9.

Totul s-a transformat într-un adevărat scandal în plină şedinţă de Consiliul Local. Au fost prezenţi atât reprezentanţi ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel”, cât şi directorul Colegiului Economic, Cristian Dincă. Ambele părţi au prezentat argumentele lor, în opoziţie una faţă de cealaltă.

Directorul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, Silvia Moldovan, a prezentat problema. Pentru executarea lucrărilor de modernizare la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia, elevii vor fi relocaţi din corpul de clădire veche pentru maximum 20 de luni. „S-ar putea reduce şi  la un an, în funcţie de lucrări”, a spus Silvia Moldovan.

Printre nemulţumirile comunicate în şedinţa de CL de către directorul Liceului “Dorin Pavel” este faptul că insituţia de învăţământ are dotare – laboratoare, spaţii speciale pentru specializări profesionale dezvoltate de 44 de ani, iar profesorii nu sunt de acord să le cedeze, pentru că le au pe inventar şi nu au unde să le mute şi că sunt singurul liceu de construcţii din judeţ.

De cealaltă parte, directorul Colegiului Economic a susţinut că spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9 sunt prea mici, iar numărul elevilor instituţiei de învăţământ pe care o conduce este mai mare faţă de cel de la “Dorin Pavel”. A mai amintit şi de faptul că la Colegiul Economic promovabilitatea la Bacalaureat este cu mult peste media pe ţară, comparativ cu celălalt liceu.

S-a propus aprobarea amendamentului propus în comisia CL Alba Iulia prin care să se retragă temporar administrarea Liceului „Dorin Pavel” asupra sediului liceului, etajele I-III, pentru doi ani, moment în care şedinţa a fost suspendată temporar, pentru a permite consilierilor să vadă spaţiile în discuţie.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi din 23 de clase ale celui de-al doilea liceu, ca mărime, din Alba Iulia, vor fi relocați pentru 2 ani și jumătate, din cauza lucrărilor la clădirile în care învață în prezent. Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” va fi modernizat cu aproximativ 1,6 milioane de euro. Data amintită în proiect de hotărâre din CL Alba Iulia pentru punere la dispoziţie a noilor spaţii a fost 1 noiembrie 2018.

În actualizare.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    pilu

    marți, 30.10.2018 la 16:36

    Da’ la Stalin asta nu-i este rusine sa tina o pensionara pe un post de conducere ? Daca nu, inseamna ca in Primarie nu exista marfa care sa poata face fata unui asemenea post important. Deci sunt numai pr….i. Dute batrane cu toata hoarda ta de pensionari acolo unde iti este locul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ADMINISTRATIE

Viorica Dăncilă vine cu tot Guvernul la Alba Iulia. Ședință omagială ”Centenar” la Sala Unirii

avatar

Publicat

sedinta guven

Guvernul României își ”ia inima în dinți” și vine la Alba Iulia, în fieful numărul 1 al liberalilor, pe data de 29 noiembrie, pentru a ține o ședință omagială cu ocazia Centenarului la Sala Marii Unirii. Încă din luna august prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, declara pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la DSVSA pentru cei care doresc să vândă sau să cumpere porci. Reguli şi sancţiuni

avatar

Publicat

porci

Direcţia Sanitar Veterinară Alba atrage atenţia celor care care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligaţii, având în vedere focarele de pestă de porcină africană confirmate la nivel național, inclusiv în județul Bihor, limitrof județului Alba.Transportul porcilor dintr-un județ în altul se realizează în baza unui aviz interjudețean obținut de la […]

Citește mai departe
Publicitate

TEIUȘ

„Ion Arion – martir al neamului românesc”. Simpozion, expoziţie şi spectacol folcloric la Teiuş

avatar

Publicat

teius

Vineri, 23 noiembrie, la Teiuş vor fi organizate o serie de evenimente legate de Centenarul Marii Uniri de la 1918. Va fi inaugurat bustul martirului Ion Arion, va fi organizat un simpozion şi va fi un spectacol folcloric.Simpozionul are loc la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

avatar

Publicat

economic

Primăria Alba Iulia a primit o solicitatare ”șoc” din partea Guvernului: să sisteze lucrările la cinci obiective începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba în primul rând despre Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările deja au început, dar și despre alte patru obictive importante aflate în aceeași situație.Citește […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate