Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Elevii din Alba Iulia ar putea fi duși la școală cu autobuzul. Părinții, informați pe telefon când urcă și coboară copiii

Publicat

Lucrările de mobilitate din Alba Iulia au venit la pachet cu o serie de întrebări și nedumeriri pentru localnici. În viitorul apropiat, pe mai multe străzi principale din oraș vor exista benzi destinate doar transportului public. Asta înseamnă că doar autobuzele vor circula. 

Pentru a promova trasnsportul în comun, primăria vrea să implementeze un sistem de transport pentru elevi la școala. Un ”school bus”. Părinții ar urma să fie atenționați printr-un mesaj când aceștia urcă și coboară din autobuz. 

Asta ar înseamna ca părinții să accepte să nu îi mai ducă pe cei mici cu mașina până în fața școlii, și să îi lase cu transportul în comun.

Așa nu s-ar mai forma ambuteiaje, la primele ore ale dimineții în cele mai circulate locuri din oraș.

Ideea a fost explicată de primarul Pleșa, într-un interviu la Alba24.ro.

Însă o întrebare rămâne. Cum va promova primăria transportul în comun? Mai exact, cum îi va convinge pe localnici să își lase mașina în parcare și să meargă la lucru cu atuobuzul.

Elevii duși la școală cu autobuzul

Este un subiect amplu, iar primăria vrea să înceapă cu pași mici.

Aflat în studioul alba24.ro, primarul Gabriel Pleșa a prezentat un prim pas: Elevii să meargă la școală cu atuobuzul.

”Pe acea bandă dedicată transportului public, în timpul cel mai scurt, vrem să organizăm la unitățile școlare aglomerate, sunt undeva la 5 în municipiu, transport școlar – gen <School Bus>, care va beneficia de această bandă.

Am discutat cu părinții din aceste școli, și 70-80% feedback-ul a fost foarte bun. Este și un soft în care părintele primește pe telefon când copilul s-a urcat în autobuz, când a coborât din autobuz. Atunci nu va mai fi acea aglomerație în jurul unităților de învățământ.

Transportul public local, care era de multe ori blocat în trafic, acum pe o simulare, din orice punct al orașului până în punctul cel mai îndepărtat, nu ar trebui să facă mai mult de 15-20 de minute. (…)

Eu cred că noi, ca și o comunitate mai mică de 70.000 de locuitori, ne vom obișnui mult mai repede”, a declarat Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax