Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Emil Boc a semnat contractul pentru studiile tehnice ale Metroului din Cluj Napoca. Investiție de peste un miliard de euro

Publicat

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat joi contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan cu câștigătorii licitației, o asociere de firme din Franța, Italia și România.

”Am semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metrou și trenul metropolitan, care are o valoare de 35,9 de milioane de lei, adică 7,4 milioane de euro.

Va urma licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor la metrou și tren metropolitan, acesta fiind cel mai important proiect de mobilitate din istoria Clujului. La starea de congestie a Clujului, metroul este soluția”, a explicat Emil Boc.

Metroul de la Cluj va porni din comuna Florești, va trece pe lângă viitorul Spital Regional de Urgență și va trece prin municipiul Cluj-Napoca până în Someșeni, la IRA, iar Florești va fi un metrou de suprafață.

Câștigătorul licitației este asocierea SWS Engineering SPA (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL (România).

Emil Boc a mai spus că valoarea totală a proiectului va depăși un miliard de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, locale, naționale sau private.

Sursă: cluj24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax