Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Episcopul Claudiu la Alba Iulia: Tăvălugul comunist diabolic nu a distrus doar țara, ci și cetățile din sufletele noastre

Publicat

Prezent la Alba Iulia pentru a da citire  Rezoluțiunii Adunării Naționale de la 1 Decembrie 1918, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a ținut un discurs pe care l-a început de la o îmbrățișare a lui Iuliu Hossu cu Miron Cristea, în urmă cu 103 ani. 

Acesta a vorbit despre o îmbrățișare a sufletelor, dar și despre ”tăvălugul comunist diabolic” care a distrus țara, dar și ”cetățile din sufletele noastre”. 

”Iuliu Hossu episcop greco-catolic și Miron Cristea episcop ortodox se îmbrățișează, în fața mulțimii. Iuliu Hossu continuă și spune: precum ne vedeți îmbrățișați aici frățește, așa să rămână îmbrățișați pe veci toți frații României.

Oare ce s-a întâmplat cu noi? Oare ce mai este de acea îmbrățișare a inimilor de care vorbește Iuliu Hossu? Tăvălugul comunist diabolic a distrus nu doar țara noastră ci și cetățile din sufletele noastre.

Cu siguranță acel regim diabolic a distrus încrederea între noi, ne-a făcut să ne fie dificil să ne privim ca frați și prieteni. A semănat neîncrederea, ura, dușmănia.

Pentru ca aceste răni să se vindece, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

CITEȘTE ȘI: LIVE Moment inedit de 1 Decembrie: Urmașul în funcție al episcopului Iuliu Hossu citește Rezoluțiunea Adunării de la Alba Iulia

Dar este nevoie ca și noi să facem pașii pe care trebuie să îi facem. Nu trebuie să ne bucurăm doar de unirea de acum 103 ani. Trebuie să ne întrebăm ce trebuie sa facem și noi: astăzi, acum, aici.

Pentru ca aceasta unire să continue avem nevoie de ajutorul lui ajutor, dar nu ne putem preface că nu ne pasă, că nu depinde și de noi.

Sunt pași pe care doar noi, putem să îi facem. Dacă ne bucurăm astăzi de această sărbătoare binecuvântată, să ne aducem aminte că cei care au făurit-o, au fost dispuși nu doar să se bucure ci să plătească cu propria viață aceasta unire.

Unirea cu Dumnezeu și unirea cu neamul, iubirea de Dumnezeu și iubirea de țară.

Întotdeauna legate niciodată nedespărțite. Dragii mei iubiți credincioși port pe piept cu mândrie, umilință, crucea cardinalului Iuliu Hossu. Astăzi cardinalul Iuliu Hossu este fericit, este sfânt.

Îmbrățișarea de acum 103 ani este pe jumătate, fiind că eu rămân cu brațele deschise. Așa trebuie să rămânem cu toții, cu brațele deschise, față de frații noștrii. Niciodată brațele închise, întotodeauna brațele deschise pentru a lăsa, pentru a dărui pentru a invita.

Aș îndrăzni să vă invit să cerem cu toții de la sfântul cardinal Iuliu Hossu.  Să ne ajute ca unirea de acum 103 de ani să devină vie în viețile nostre, să devină cu adevărat o uniune a inimilor.

Să cerem acest miracol, toți să fim una, să fim o inimă și un suflet”, a declarat Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, urmașul în funcție al episcopului greco-catolic Iuliu Hossu.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Profanii

    miercuri, 01.12.2021 at 17:50

    Da vilele somptuoase pe care voi prealatii le construirati pe banii si inconstienta profanilor cumparatori de vise desarte, cum le construirati ?

  2. Stelian ion

    miercuri, 01.12.2021 at 20:17

    Asa e,stimate episcop,comunismul a fost diabolic.Dar de regimul lgbt-ist de azi nu zici nimic?Dar de marsurile lgbt din vara aceasta,nimic?🤮🤮🤮🌈🌈🌈🛴🛴🛴🛴🛴

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax