Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Mircea Hava, despre firmele care construiesc autostrăzi care crapă sau se scufundă : „Trebuie să răspundă pentru lucrări”

Publicat

YouTube video

Europarlamentarul Mircea Hava, membru al grupului popular european, a fost invitat recent la o ediție a emisiunii Observator, la Parlamentul European. Acesta a vorbit, printre altele, despre problemele autostrăzilor din România și a explicat că firmele trebuie să răspundă pentru lucrările realizate. 

Legat de problema autostrăzilor din țară, care „crapă” sau se „scufundă”, Mircea Hava a explicat că firmele care au lucrat trebuie să răspundă. De asemenea, acesta este de părere că în România trebuie schimbat sistemul de licitație.

„Aici trebuiau să răspundă de la nivel de sus până la nivel de jos. În momentul în care există această răspundere, lucrurile se duc în altă parte. Faptul că nu se dă drumul la nu știu câți kilometri pentru că există prezumția de prăbușire este un lucru deosebit. Firmele care lucrează trebuie să răspundă. Noi, România, obligatoriu trebuie să ne schimbăm sistemul de licitație. Nu poți să licitezi așa cum se face la noi, pe chestiuni de încredere. Nu este o chestiune de corupție, dar dacă un lucru este prost, prost se duce. Trebuie schimbat, revenit la ceea ce a fost înainte. (…)

Culmea, firme care aici în Europa au făcut lucruri deosebite, la noi în țară ori au dat faliment ori au închis lucrarea. Trebuie întrebat de ce s-a întamplat lucrul acesta. Există soluții, în Alba Iulia nu aveai voie să înfigi hârlețul în pământ pentru că scoteai ceva”, a declarat Hava.

Europarlamentarul a precizat că România a absorbit până în prezent doar aproximativ 12,7 % din fondurile europene alocate și că oamenii care scriu și implementează proiectele trebuie plătiți corect. 

„Am fost prima Primărie care a înființat această Direcție de scriere și de implementare a programelor. A fost cheia succesului, altfel nu poți să faci nimic. (…) Acum există legislație clară care îți spune ce poți să faci, cât poți să plătești și oamenii pot să fie plătiți. Trebuie să înțeleagă românii că oamenii trebuie plătiți. Este singurul program în care oamenii nu sunt plătiți din program, sunt tot soiul de chestiuni pe care le reglăm din bugetul local. (…) Oamenii trebuie plătiți, cu cât sunt plătiți mai ok, cu atât lucrurile sunt mai bune. (…)

E dureros când vezi că ești acolo la coadă. Din aproape 39 de miliarde, 5,58 de miliarde am atras. Asta înseamnă în jur de 12,7 – 13%. Sunt proiecte cu primării, consilii județene, universități, etc. Chiar dacă sunt proiectele, munca se aglomerează. Și asta o știu legat și de Primărie, pentru că sunt copiii mei acolo și mă gândesc la proiectele pe care le-am lăsat în curs, care trebuie licitate și pe care le urmăresc pentru că nu a fost atâta muncă și zbatere ca să le las că poate se întâmplă ceva. (…) Prea mult durează toate aceste etape”, a mai declarat Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 05.10.2019 at 22:45

    Mai batrane, dar pentru lucrarie de mantuiala patronate de tine la renovarea Cetatii cine sa raspunda ? Sau te-ai desteptat cum ai pus piciorul in Bruxelles ?
    La tot ce ai fost intrebat ai raspuns evaziv si fara obiect (asa cum probabil esti tu construit).
    Te-ai legat de licitatii si le-ai criticat tot evaziv, dar cand a fost vorba de piata din centru, nu tot licitatie a fost ? Si ai facut-o intr-un timp egal cu cel al construiri unui baraj hidro.
    Te-ai umplut de penibil, sper sa nu fie si ceilalti europarlamentari romani ca tine. Jenibil !!

  2. gud

    duminică, 06.10.2019 at 06:40

    Domnule Hava este o noutate pentru dvs ca nu luam nici macar 20% din fondurile alocate? Stiam asta de 8 ani cred.
    Mai vreti sa stiri ca Europa este in prag de colaps financiar si ca Germania e in recesiune de 6 luni?
    Vreti sa stiti ca primarii din Alba, indiferent de culoarea lor politica in proportie de 90% sunt incompetenti?
    Vreti sa stiti ca suntem o tara de asistati social care muncim ca sa platim ajutoare sociale…stiti dvs bine cui.
    Vrei sa sti ca tara asta avea 18 milioane locuitori si ca undeva la 7 milioane sunt plecati, si din aia 11 milioane rămași 1.5 sunt bugetari?
    Vrei sa sti mai multe?
    Nea Mircea daca doar 50% din primarii din romania ar fi ca tine era altceva.
    Sti care e problema?
    Eu nici nu ma gandeam ca o sa pot sa ma gandesc sa plec din Romania.
    Uite ca am ajuns si in punctul in care am zis
    ….. mai rau nu se poate

    • pilu

      duminică, 06.10.2019 at 11:51

      Ia expica-ne ce intelegi prin altceva ? Eu cred ca acel 50 % altceva, suna pentru mine cam 80 % neputinta si lipsa ce capacitate intelectuala. Astept.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax