Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Europarlamentarul PSD Victor Negrescu și-a prezentat raportul de activitate, cu rezultate obținute, la Alba Iulia

Publicat

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a prezentat duminică, la Alba Iulia, raportul său de activitate cu rezultatele obținute în mod specific pentru județul Alba. 

Sub deviza „Omul potrivit la locul potrivit”, eurodeputatul și-a propus să propus ca prin profesionalism, să arate că județul Alba poate să fie puternic în Uniunea Europeană, premiind profesioniști și oameni de excepție din diferite domenii de activitate din județ.

Evenimentul a avut loc de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Ne dorim un județ Alba puternic în Uniunea Europeană și pentru a face acest lucru avem nevoie de profesioniști, de oameni valoroși. Și în sensul acesta astăzi au fost alături de noi foarte mulți oameni valoroși, din tot județul, din diferite domenii de activitate.

Peste 50 de persoane, care nu sunt implicate neaparat în zona politică, de la artiști până la oameni implicați în zona administrativă, de la sportivi până la oameni care salvează vieți”, a declarat Victor Negrescu.

„Sunt câteva lucruri concrete la care am lucrat. În principal m-am concentrat pe ridicarea la Bruxelles a problemelor județului.

De exemplu, atunci când vorbeam de accesarea fondurilor europene, sunt cel care a inițiat și a convins Comisia Europeană ca proiectele inițiate în perioada 2014-2020 să continue în noua programare financiară, obținând practic extinderea proiectelor care sunt eligibile pentru fazare.

Și în sensul acesta sunt zeci de proiecte la nivelul județului Alba care acum au putut să fie fazate. În total vorbim de 10 milioane de euro proiecte europene care au putut să fie salvate doar la nivelul arealului nostru ca urmare a acestui demers”, a mai precizat Victor Negrescu.

Peste 50 de oameni de valoare ai județului Alba, care au excelat în diferite domenii de activitate și au contribuit la promovarea județului nostru pe plan naţional şi internaţional, au fost premiați, duminică, la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment organizat de europarlamentarul Victor Negrescu și desfășurat sub deviza „Omul potrivit la locul potrivit – Cu profesionalism: județul Alba, puternic în Uniunea Europeană”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, la Casa de Cultură a Sindicatelor, care a fost neîncăpătoare pentru cei o mie de oameni veniți din tot județul.

Distincțiile au fost acordate profesioniștilor din diverse domenii de activitate, precum educație, sănătate, antreprenoriat, serviciu public și privat, dezvoltare locală, administrație publică, agricultură, cultură, artă, fonduri europene, sport și civism. Aceste premii reprezintă recunoașterea efortului și excelenței în munca depusă de acești profesioniști în beneficiul comunității din județul Alba.

„Județul Alba are mulți oameni de valoare cu care se poate mândri, care prin eforturile lor au adus prestigiu și au contribuit la consolidarea imaginii județului pe plan național și internațional.

Astăzi, am căutat să arăt că prin acești oameni de succes putem progresa ca județ și ca țară. Doar cu oamenii potriviți la locul potrivit putem să generăm acel val pozitiv care poate produce schimbarea la nivelul județului Alba și construi o comunitate puternică în Uniunea Europeană.

Una dintre persoanele premiate a fost o învățătoare care parcurge în fiecare zi 7 kilometri pe jos, prin zone greu accesibile, pentru a ajunge la școala dintr-un cătun din comuna Albac. Un alt exemplu este cel al unui om cu suflet mare care muncește pentru a ajuta persoanele cu dizabilități.

Am felicitat antreprenori de succes, lideri pe piața în care activează. Am acordat distincții celor care duc tradițiile mai departe, precum cântatul la tulnic sau arta prelucrării lemnului.

Am premiat un pompier care și-a demonstrat curajul în lupta cu flăcările, un avocat care a adus prestigiu profesiei, medici devotați care au salvat vieți, fermieri de succes și oameni care fac lucruri mari fără a fi văzuți.

Nu în ultimul rând, aprecierile noastre s-au îndreptat către primarii care dezvoltă comunitățile locale. Acestea sunt doar câteva exemple. Omul, activitățile și reușitele sale, au fost puse în centrul acestui eveniment”, a declarat europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu.

În cadrul evenimentului, Victor Negrescu și-a prezentat raportul de activitate și a evidențiat rezultatele obținute în mod specific pentru județul Alba. Prin proiectele și inițiativele sale, a contribuit la dezvoltarea economică și socială a județului, promovând proiecte care au sprijinit tineretul, mediul de afaceri, producătorii locali, sistemul de învățământ, sportul, cultura, domeniul medical, dezvoltarea infrastructurii, fermierii și satele din județul Alba.

De asemenea, în urma demersurilor sale, termenele de implementare a mai multor proiecte derulate cu fonduri europene în județ au fost amânate, ceea ce a avut ca și consecință salvarea banilor europeni și a investițiilor edilitare. A obținut fonduri suplimentare din bugetul Uniunii Europene pentru Munții Apuseni și Munții Sebeșului, dar și pentru dezvoltarea spitalelor și a școlilor din Alba.

Nu în ultimul rând, a oferit sprijin beneficiarilor publici și privați de fonduri europene, în derularea proiectelor lor, o parte dintre aceștia având ocazia să învețe, de la Bruxelles, mecanismele instituțiilor europene.

Și, poate, cel mai important, a luptat pentru ca Alba să fie un județ respectat la nivel european, fiind singurul europarlamentar român care a prezentat și soluționat problemele județului nostru în Parlamentul European, facilitând și favorizând dezvoltarea acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Q

    duminică, 21.01.2024 at 17:42

    o gramada de pupincuristi psd incompetenti pusi pe capatuiala si distrugerea tarii.

  2. unu

    luni, 22.01.2024 at 08:12

    daca va asociati in continuare cu fosti”lideri” din partid care au dus partidul la minus, sigur o sa pierdeti si acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax