Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Eurovision 2015: Trupa Voltaj reprezintă România la competiţia de la Viena, în luna mai. Mesajul piesei „De la capăt”

Publicat

YouTube video

voltajTrupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa „De la capăt”, după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc duminică seara la Sala Polivalentă din Craiova. Trupa Voltaj a primit 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin sms, au contat în proporție de 50 % fiecare. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că scopul formației este să câștige competiția cântecului european, participarea la acest eveniment fiind un avantaj pentru mesajul piesei „De la capăt”.

„Să ai 24 de puncte din tot atâtea este foarte onorant. Deja ne facem planuri să ajungem cât mai sus, mai sus de locul doi. Avem și varianta în limba engleză a piesei iar bucuria mea cea mai mare este că această campanie merge mai departe. Copiii sunt sprijiniți din și mai multe părți. Nu va lăsa rece Europa”, a spus Călin Goia.

De numele piesei ce va reprezenta România, în mai, la Eurovision, se leagă o amplă campanie ce are ca beneficiari principali copiii români rămași singuri după ce părinții lor au plecat la muncă în străinătate.

YouTube video

Goia a mai spus că speră că europenii vor înțelege atât dimensiunea emoțională a piesei, cât și faptul că majoritatea românilor plecați în străinătate „muncesc mult și cinstit”.

„Nu cred că pentru noi ca trupă va fi o schimbare semnificativă dar pentru mesajul nostru este benefic. Am sperat. Eram dintre favoriți și ce am făcut a fost să ne pregătim cât mai bine. (…) Plecăm să câștigăm”, a subliniat Călin Goia.

Finala selecției naționale a avut loc la Sala Polivalentă din Craiova. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin SMS, au contat în proporție de 50% fiecare.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș, expert în management artistic, și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Finala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ 3 ore, ce s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului. „Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace”, a spus artista, în timp ce spectatorii și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu „De la capăt”, Băieții—”Dragoste în lanțuri”, Tudor Turcu — „Save Us”, Aurelian Temișan feat. Alexa — „Chica latina”, Rodica Aculova — „My Light”, Blue Noise — „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton — „Still Alive”, Lara Lee — „Superman”, Super Trooper (din care face parte şi albaiulianul Tudor Man) — „Secret Place”, Luminița Anghel — „A Million Stars”, Cristina Vasiu — „Nowhere” și CEJ — „We Were in Love”.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat România la Eurovision anul trecut, alături de Paula Seling. „Este cea mai frumoasă scenă pe care am urcat în România la Eurovision”, a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cântecului european se va desfășura la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

 sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax