Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Exemplu de omenie, în Apuseni. Vârstnic transportat de voluntari pe brațe mai mulți kilometri, pentru a ajunge la un cămin

Publicat

Exemplu de omenie, în zona Munților Apuseni. Alin Purda, un paramedic din Câmpeni s-a implicat în timpul său liber și împreună cu mai mulți voluntari au ajutat un vârstnic bolnav, care locuia singur, să ajungă la un cămin în județul Bihor.

Bătrânul în vârstă de 78 de ani a fost transportat cu ajutorul unui scaun, pe brațe, de voluntari, câțiva kilometri, pe un deal, iar mai apoi cu o mașină până la drumul principal. Povestea lui Dumitru a fost prezentată în ultima zi din 2022, la emisiunea „Izolați în România”. 

„Aș dori să aduc mulțumiri și sincere felicitări unui pompieri din Alba, aflat în timpul liber, care a dat dovadă și dă dovadă de o mare omenie. S-a implicat și l-a ajutat pe unchiul meu bolnav și fără venituri să ajungă la un cămin. Împreună cu alți prieteni, l-au dus cu un scaun câțiva kilometri pe o coastă până la mașina lui personală, cu care l-au coborât până la drumul principal. Bătrânul, fiind bolnav, nu se putea deplasa singur, toate aceste lucruri fiind făcute fără a cere nimic în schimb decât bucuria de a ajuta un om bătrân și bolnav.

Unchiul nostru a rămas într-o zonă foarte grea de munte, singur. În casa respectivă cineva îl lăsase din milă, dar în ultima vreme era bolnav și bătrân și nu mai putea merge, iar acest domn împreună cu alți prieteni îl tot vizitau și îi duceau alimente mergând pe jos câțiva kilometri până la el.

Acum este la un cămin în Bihor și este foarte bine îngrijit. Acolo unde locuia el nu avea nici lemne, nici cine să îl ajute, pentru că era singur, nu a fost căsătorit niciodată, nu are copii.

Am dori să îi mulțumim pe acestă cale domnului Alin Purda și tuturor care au reușit să îl ajute și să îl transporte cu un scaun câțiva kilometri. Aceste echipe de voluntari merită tot respectul nostru! Fără ajutorul lor probabil ar fi murit acolo, singur și izolat! Dumitru se numește și are 78 ani”, ne-a transmis un cititor Alba24.

YouTube video

„În ultima vizită la Dumitru, mi-a transmis că își dorește o viață decentă cât mai are de trăit, un cămin în care să aibă căldură, o masă caldă și oameni cu care să își împartă suferința cauzată de problemele medicale!

Datorită doamnei Dite Dinesz dorințele lui s-au îndeplinit! Felicitări oameni minunați și un An Nou plin de realizări, sănătate și împliniri! (…)

Am avut norocul să cunoaștem oameni cu suflet care i-au înțeles greutățile și suferințele și au făcut tot posibilul să aibe un cămin unde să ducă o viață decentă, asta este cel mai important”, a scris Alin Purda, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 02.01.2023 at 18:55

    Foarte frumos gestul,omenie adevărată. Aş vrea să aud aşa ceva şi de la vreun parlamentar, dar ăştia în afară să găsească prin calendar niscaiva zile libere, n-au nimic în cap.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax