Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Exitpoll-ul de la poartă. Bunicuțele din satul Henig dezbat alegerile prezidențiale

Publicat

Adunate în fața unei porți verzi, femeile în vârstă ale satului, dezbat alegerile prezidențiale ale anului 2019.

Nu sunt nici ”fericite în România”, nu cred nici în candidații care ”luptă pentru fiecare român” și nici nu le interesează cum arată promisiunea unei ”Românii normale”.

Sloganele candidaților nu au pentru ele, nici un fel de ecou. 

Suntem la Henig, în duminica alegerilor prezidențiale, iar pentru femeile bătrâne ale satului, realitatea este cu totul alta față de cea din lumea politicienilor: au apă în casă dar nu au canalizare, nu este medic și nici dispensar, iar tinerii au plecat.

Pentru orice problemă trebuie să meargă la Alba Iulia cu un autobuz care circulă doar dimineața și seara, pensiile sunt extrem de mici, iar nemulțumirile multe. 

Poștașul le aduce lunar pensiile ”mărite”: puțin peste 700 de lei, o sumă care ajunge pentru plata facturilor la curent, gunoi și pentru o parte din medicamente. După o viață de muncă la CAP, sclavi pe propriile terenuri luate de stat, femeile sunt imune la slogane.

Cu seriozitate dublată de umor, bunicuțele din Henig transmit un mesaj României: vor doar puțină considerație, puțină speranță și o viață mai bună pentru copiii lor, plecați prin diverse țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax