Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Explozie la un magazin Dedeman din Botoșani, urmată de incendiu. 7 persoane rănite: a fost activat PLANUL ROȘU

Publicat

VIDEO: Explozie la un magazin Dedeman din Botoșani, urmată de incendiu: 7 persoane rănite și planul roșu de intervenție activat. 

O explozie urmată de incendiu s -a produs, în urmă cu puțin timp, într-un magazin de materiale de construcții de la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava.

La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Explozie la un magazin Dedeman din Botoșani: Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale.

Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin.

Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse in magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, la Antena 3, că lucrurile sunt în dinamică.

Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin, iar ultima informație este că sunt zece persoane rănite, conștiente, cu arsuri de gradul I și II.

  • UPDATE ora 11:50 – Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri , una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară. Celelalte victime prezintă arsuri su traumatisme.

Au fost alertate două elicopetere SMURD și un avion SMURD de la București.

Elicopterele SMURD Iași și SMURD Galați au fost trimise către Botoșani, elicopterul Black Hawk nr. 270 a decolat de la București, iar avionul SMURD a fost prealertat, pregătit să intervină.

VIDEO: Explozie la un magazin Dedeman. Reacția companiei

Dedeman a transmis un comunicat în care oferă o serie de detalii legate de exploie.

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu.

În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital.

Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei”.

De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar.

Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, se arată în reacția companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax