Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Expoziție columbofilă la Alba Iulia: Cum ajunge un crescător de porumbei campion. Secretele din spatele unei pasiuni

Publicat

Matei Romulus crește porumbei de când se știe. A început de când era copil, iar acum, are multiple titluri de campion național. Bărbatul din Cluj Napoca este prezent la Alba Iulia, în acest weekend, la o expoziție națională de porumbei. 

Reporterul alba24.ro a vrut să afle de la acesta care sunt cele mai importante condiții pentru a deveni campion la porumbei. Deși pare un lucru simplu, cei care se ocupă cu creșterea porumbeilor de rasă spun că este foarte dificil.

Pe primul loc se află crescătorul spune Matei Romulus, dacă crescătorul este dispus să se implice, să consume timp și bani, atunci rezultatele vor apărea.

De fapt pe primele trei locuri se află crescătorul, a mai detaliat râzând, Matei Romulus. Apoi urmează familia bună a porubelului și modul în care aceștia sunt îngrijți și crescuți.

De-a lungul timpului bărbatul din Cluj a strâns peste 20 de tilturi de campion național.

A început să se ocupe de porumbei de când era mic. Tatăl său i-a adus câteva exemplare și de atunci a devenit pasiune. La început nu știa exact cum trebuie să procedeze și mai ales care erau standardele de frumusețe.

Însă în timp, a studiat fenomenul l-a înțeles și și-a dat seama care este secretul.

Este considerat unul dintre cei mai buni crescători de porumbei din România, iar exemplarele sale au fost admirate și la nivel european.

La Alba Iulia expoziția de porumbei continuă și duminică, la sălile Mercur. Sunt prezenți crescători din mai multe județe din țară care își expun păsările.

VIDEO: Daniel Bloss

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax