Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Femeia din Alba, suspectă de botulism, transportată cu elicopterul la Oradea. Medic: ”Administrarea serului este vitală”

Publicat

Femeia din Alba, suspectă de infecție cu botulism, a ajuns cu elicopterul la Oradea.

Pacienta a fost transferată de la Alba întrucât starea i s-a înrăutățit, spun medicii, și a fost necesară administrarea serului de antitoxină botulinică.

”În această zonă a țării, doar Oradea avea serul”, a precizat, la solicitarea ebihoreanul.ro, doctorul  Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Acesta a mai declarat că, având în vedere evoluția bolii în cazul pacientei din județul Alba, administrarea serului este vitală.

După ce a ajuns la Spitalul Județean din Oradea, femeia urma să fie evaluată medical și internată fie la Terapie Intensivă, fie în secția de Infecțioase.

Totodată, se prelevează probe de sânge pentru analize suplimentare și specializate ce urmează a fi efectuate la Institutul Cantacuzino din București.

Reamintim că aceasta a consumat o conservă de pește cu salată, acesta fiind motivul probabil al infectării.

Potrivit DSP Alba, pacienta s-a prezentat marți la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba Iulia cu simptome caracteristice botulismului (pupile areactive, disfonie, tulburări echilibru, parastezii) și a necesitat internare.

Conservele de pește, retrase de la vânzare.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba a notificat depozitul logistic care aprovizionează magazinele din judeţ cu sortimentul respectiv de conservă de peşte să retragă de la comercializare produsele din lotul respectiv aflate pe rafturile magazinelor.

Autoritățile nu au precizat magazinul și nici tipul de conservă consumat.

Boala numită botulism, rară, dar extrem de gravă, este provocată de o toxina eliminată de o bacterie (neurotoxina botulinică).

Oamenii o pot lua consumând alimente contaminate sau dacă o rană deschisă ajunge în contact direct cu sporii bacteriei respective.

În lipsa unui tratament rapid, infecția poate duce la probleme mari de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    miercuri, 19.10.2022 at 21:47

    corect ar fi sa se anunte ce tip de conserva este ,degeaba o retrage din vanzare poate cineva o are cumparata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax