Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Festivalul „România Tradițională”, deschis la Alba Iulia. Produse gastronomice și târgul meșterilor populari

Publicat

Prima ediție a festivalului de tradiții și obiceiuri „România Tradițională” s-a deschis miercuri, 30 noiembrie, în zona monumentului lui Avram Iancu (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Alba Iulia.

Vizitatorii vor putea găsi la târgul meșterilor populari produse de uz gospodăresc, pielărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

Vezi și Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAM 1 Decembrie 2022: la ce oră încep parada militară, masa populară, concertele și artificiile

De asemenea, aceștia vor putea degusta produse gastronomice tradiționale. 

Festivalul este dedicat României autentice și va uni, în perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie, la Alba Iulia, târgul meșterilor populari, cu ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu spectacole folclorice extraordinare prin care toate provinciile românești vor fi reprezentate.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Încă de la prima ediție, meșteri populari din județul Alba, dar și din zone geografice și etnografice ale țării, vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia – produse de uz gospodăresc, cojocărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, confecționare măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

Nici gastronomia tradițională nu va lipsi în aceste zile. Astfel, vor putea fi degustate bucate delicioase realizate cu multă atenție și respect față de rețetele strămoșești.

Atmosfera de sărbătoare va culmina cu spectacolul folcloric extraordinar, un adevărat „regal” tradițional susținut de soliști îndrăgiți, grupuri instrumentale, vocale și de dansuri, ce reprezintă toate regiunile istorice ale României, dar și din Republica Moldova (Bardar, Ialoveni) – Grupul „Tărăncuța”.

Program Festivalul de tradiții și obiceiuri România Tradițională, 30 noiembrie – 1 decembrie, la Alba Iulia:

30 noiembrie 2022

  • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
  • ora 14:00 – Deschiderea oficială a Festivalului
    • Spectacol folcloric extraordinar

1 Decembrie 2022

  • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
  • ora 14:30 – Spectacol folcloric extraordinar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax