Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO : TOT FILMUL dezbaterii de la Alba Iulia pe tema ”luptei împotriva corupției” la care a participat preşedintele TRAIAN BĂSESCU

Publicat

Președintele României, Traian Băsescu, a participat sâmbătă, de la ora 11.00, la o dezbatere organizată la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Acesta a fost însoțit de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Traian Băsescu a fost prezent la Alba Iulia pentru a lua parte la o dezbatere pe tema „Statul drept și lupta împotriva corupției” organizată de Fundația Mișcarea Populară, transmit reprezentanţii PMP Alba. La eveniment au mai participat și primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum și președintele Fundaţiei, Marian Preda.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat că România are probleme privind separarea puterilor în stat, respectarea drepturilor cetăţenilor, neîncrederea acestora în guvernanţi, corupţie, încălcarea legii de către clasa politică în special.

Potrivit acestuia, UE a monitorizat prin sondaje de opinie situaţia corupţiei în statele membre, iar în 2013, 17% dintre români au răspuns că unul dintre membrii familiei lor, cel puţin au dat mită. Comparativ, în Ungaria procentul este 12%, în Grecia 22%, în Lituania 28%, în timp ce în Spania este doar de 2%, Danemarca 1%, Belgia 4%.

Preda a precizat că în Europa, cele mai corupte instituţii sunt partidele politice, cu un procent mediu de 4-5%, parlamentele cu 3,7% şi funcţionarii din administraţia public, 3,5%. “Clasa politică de la noi, în mare parte, este prizonieră a sistemului politic din România. Sistemul de finanţare a partidelor policite este unul deficitar. Orice membru al unei formaţiuni politice, de la nivel local până la naţional, ajunge să fie dependent de cei care sponsorizează partidul, pentru că fără ei nu se descurcă”, a spus Preda.

Preşedintele Traian Băsescu s-a referit în discursul său, la instituţiile statului: “Marea problemă pe care o avem este că statul nu poate funcţiona doar cu instituţiile în care pentru numiri este implicat preşedintele. Ar trebui să funcţioneze ANAF-ul, Direcţia Sanitar-Veterinară, Oficiul Concurenţei, inspectoratele de învăţământ, direcţiile sanitare, care trebuie să aibă în fruntea lor oameni profesionişti”.

Dezbaterea s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia în prezența a peste 200 de simpatizanți și membri PMP cei mai mulți din din Alba, Cluj  și Sibiu.

Vedeţi în video de mai jos discursurile participanţilor:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Kriss

    sâmbătă, 17.05.2014 at 17:16

    Astia de la PDL l-au facut presedinte si el acum vine sa se pozeze cu analfabetii plecati din PDL. RUSINE,*** INFANTIL SI CELOR CE TE SUSTIN! rusine!

  2. HH

    sâmbătă, 17.05.2014 at 17:35

    JIGODII VOPSITE ! PRESEDINTELE IN EXERCITIU FACE CAMPANIE ELECTORALA ” PE FATA” VORBIND DESPRE STATUL DE DREPT ! HALUCINANT TUPEU !

  3. chioru

    marți, 20.05.2014 at 02:24

    Chioru i-a mazilit pe toti de 10 ani! Pe Tariceanu, pe Boc, pe Stolojan, pe Blaga, pe Ungureanu… etc! Asta e un canibal politic! Il votez pe MRU si Forta Civica ca macar el stie ce zice… astia Basescu, Ponta, Antonescu… in rest sunt de o nesimtire crasa… cu Dan Diaconescu pe podium!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax