Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Filmul ”Întregalde” ajunge în cinematografe în 6 august. O poveste despre ce mai poți învăța, când crezi că știi totul

Publicat

Lungmetrajul ”Întregalde”, cu multe scene filmate în plină pandemie într-un loc izolat din Alba, ajunge în cinematografe în 6 august.

Proiecțiile pentru un public restrâns au început în mai multe orașe, din data de 1 august. 

Întregalde, cel mai nou film semnat de Radu Muntean, va putea fi vizionat în premieră la Inspire Cinema Alba Iulia, sâmbătă, 7 august, de la ora 18:30. Regizorul filmului va fi prezent la proiecție și va vorbi cu publicul la final.

Echipa filmului se deplasează în aceste zile în mai multe orașe importante din România, pentru lansarea filmului.

Filmul ”Întregalde” a fost prezentat și la Cannes și la TIFF.

”Am început să repetăm în octombrie anul trecut, am filmat în noiembrie și un pic din decembrie, deci în plin val doi sau trei (nici nu mai știu).

Oricum, filmând într-o zonă izolată, că așa era brief-ul de locații, am fost, la rândul nostru, izolați, deci cumva feriți de restul lumii.

Pentru aproape două luni n-a existat pandemie, iar filmarea a fost ocupația ideală pentru timpurile alea” a spus regizorul Radu Muntean.

YouTube video

Povestea

„Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârşit de an.

Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde (județul Alba), întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când maşina lor rămâne blocată într-un şanţ în pădure, gaterul se dovedeşte a fi abandonat şi sunt nevoiţi să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie şi generozitate încep să fie puse la îndoială”, se arată în descrierea peliculei.

YouTube video

”Sigur că în filmele pe care le-am făcut am vorbit despre teme care mă preocupau la momentele respective, dar n-aș merge până acolo încât să spun că au fost filme autobiografice.

În cazul ultimului film, e un subiect la care mă gândesc de aproape 10 ani, am fost în prima prospecție în 2012, chiar în localitatea Întregalde, ca parte dintr-o expediție umanitară de Crăciun.

Dacă vrei, ca majoritatea filmelor mele și acesta pornește de la o dilemă morală: care sunt limitele altruismului atunci când se pune problema propriei supraviețuiri” a spus Radu Muntean, într-un interviu acordat Libertatea.ro.

Din distribuţie fac parte actorii Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan şi Gabor Bondi.

Filmul „Întregalde” a fost selecţionat şi la ediţia 46 a Toronto International Film Festival (TIFF), în secţiunea Contemporary World Cinema, care va avea loc în perioada 9 – 18 septembrie.

„Întregalde” este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi coprodus de The East Company Productions.

Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax