Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Fizicianul român Cristian Presură: Cum poate fi distrusă omenirea de către inteligența artificială

Publicat

Cu avansul tehnologic rapid în domeniul inteligenței artificiale (IA), asistăm la o schimbare semnificativă în societate, iar o întrebare importantă apare tot mai des: „Va fi inteligența artificială capabilă să detroneze omul în diverse domenii de activitate?”

Fizicianul român Cristian Presură tratează subiectul într-un video pe care l-a postat pe contul său de youtube.

YouTube video

”Trăim o vreme când aflăm multe, dar nu știm nimic. O vreme când inteligența artificială este suficient de eficientă pentru a fi folosită la deformarea adevărului.

Omului îi este frică de momentul când îi va depăși inteligența și-l va detrona din vârful lanțului trofic. Oare a venit momentul acela?” se întreabă fizicianul român.

Detronarea omului de către inteligența artificială este un fenomen real și complex care ridică provocări semnificative și implică schimbări sociale, economice și etice.

Unul dintre principalele aspecte ale detronării omului de către IA este legat de automatizarea locurilor de muncă.

Inteligența artificială poate fi programată pentru a efectua sarcini repetitive și monotone în mod eficient și precis, ceea ce poate conduce la înlocuirea unor joburi umane.

Este important ca societatea să se adapteze și să găsească modalități de a profita de beneficiile tehnologiei fără a neglija aspectele umane și valorile fundamentale.

Prin înțelegerea și gestionarea corectă a acestei tranziții, se poate imagina un viitor în care IA și omul să colaboreze în armonie, aducând inovație și progres pentru beneficiul întregii umanități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax