Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Fizicianul Silviu Gurlui, despre piatra care a găurit acoperișul unei case din Hunedoara: Cred că are o origine ”pământeană”

Publicat

Bolovanul care a găurit acoperișul unei case din Hunedoara generează discuții în rândul specialiștilor, în condițiile în care autoritățile nu au făcut precizări legate de natura obiectului. 

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, spune că în opinia sa obiectul nu este un meteorit ci are mai degrabă o origine ”pământeană”.

Piatra are 30 de centimetri lungime, 15 cm lățime şi între 40 și 50 de kilograme. Densitatea obiectului, calculată de profesor, este de 6 grame pe centimetrul cub.

”La o așa masă, un corp de asemnea dimensiuni venea cu o viteză foarte mare și ar fi produs pagube foarte mari. Nu am văzut incendiu… sunt date foarte puține” a spus acesta.

Acesta a spus că bucata respectivă este, în opinia sa, de proveniență ”pământeană”. De altfel, la nivel local s-a speculat că imobilul avariat se află în apropierea unei platforme pe care au loc activități industriale.

Reamintim că un incident bizar s-a produs marți în municipiul Hunedoara. Un bolovan a căzut prin acoperișul unei case, a găurit acoperișul, plafonul și a ajuns în camera copiilor.

Mama împreună cu cei doi copii au scăpat nevătămați pentru că se aflau la parter.

Fetiţa a cărei cameră e cea distrusă are 9 ani. Ea mai are un frate de 6 ani şi din fericire, nici unul nu era în camera aceea la momentul incidentului.

Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

Piatra este în prezent analizată la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax