Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Florin Cîțu: Legea care permite suplimentarea trupelor NATO, pe teritoriul României, intră în parlament săptămâna viitoare

Publicat

Proiectul de securitate națională va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, a precizat președintele PNL, Florin Cîțu, miercuri, 9 martie, în timpul unei declarații de presă. 

Acesta a mai precizat că proiectul nu va modifica Constituția României. 

„Vom face orice ca acest proiect să fie aprobat în regim de urgență”, a declarat președintele PNL. Proiectul de securitate națională se referă în principal la modalitatea prin care trupele străine aliate, din țările NATO, pot să vină pe teritoriul României. 

Despre includerea unor prevederi referitoare la încorporarea tinerilor, Florin Cîțu a spus că acel proiect nu s-a discutat în coaliţie.

„Au fost doar discuţii iniţiale, sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare. Proiectul a fost la CSAT, este un proiect deja discutat, acum vine spre Parlament şi deocamdată se uită experţii partidelor la el, vedem dacă mai trebuie ceva adăugat şi apoi să fie adoptat în şedinţa de Guvern. (…) E mai mult despre aceste modificări, România ar permite trupelor străine să vină pe teritoriul României, sunt mai multe modificări de care avem nevoie în perioada următoare”, a spus Cîțu.

„Acest proiect nu modifică Constituţia. Constituţia spune foarte clar că orice ţine de situaţii de urgenţă, de Armată, până la urmă Parlamentul are ultimul cuvânt şi acest lucru nu se schimbă, doar legislaţia în vigoare trebuie updatată la condiţiile de azi, la nevoile de azi. În rest, nu se modifică şi nu se dau puteri sporite. Constituţia este cea care dă aceste puteri şi acelea sunt date Parlamentului”, a mai precizat Florin Cîțu când a fost întrebat dacă CSAT nu va avea puteri sporite.

Florin Cîţu a mai transmis că proiectul trebuie adoptat mai întâi în şedinţa de Guvern.

„Ar trebui să treacă săptămâna viitoare prin Parlament, în şedinţa de Guvern trebuie adoptat întâi. Noi ce am spus, liderii celor două partide, vom face totul pentru a avea acest proiect adoptat cât mai rapid în procedură de urgenţă”, a mai transmis liderul PNL.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax