Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO-Florin Iordache la Alba Iulia: România este criticată ”discrețional” și raportul MCV este un reproș politic

Publicat

YouTube video

Florin Iordache a declarat la Alba Iulia că reproșurile aduse prin raportul MCV sunt reproșuri politice și că România este criticată ”discrețional”. Ba mai mult acesta a spus că refuzarea României în spațul Schengen este o opoziție politică.

Aflat la Alba Iulia, Florin Iordache, parlamentar din partea PSD și cel care în urmă cu câteva zile a făcut semne obscene în plenul din Camera Deputaților, a făcut o serie de declarații privind raportul MCV, refuzul pe care România încă îl primește în ceea ce înseamnă intrarea în spațiul Schengen și rezultatele spectaculoase pe care partidul de la guvernare le are.

”Sunt niște reproșuri politice, am spus că vom analiza acest raport MCV și, dacă argumentele juridice pot fi preluate în legislație, argumentele politice si criticele politice nu pot fi acceptate.

Modul în care România, este criticată <discrețional>, modul în care în România prevederi din alte constituții sau din legislațiile altor țări nu sunt recunoscute este anormal.

Avem o Constituție, avem o supremație a legii, care este primoridală, în opiniile unor experți, chiar de la Bruxelles și cred că Parlamentul României are dreptul să se exprime și să adopte cele mai bune decizii.

Atâta timp cât legile adoptate în Parlamentul României sunt în concordanță cu Constituția României, iar Constituția României și deciziile României sunt în concordanță cu tratatele Uniunii Europene la care România este parte, eu cred că sunt niște lucruri pozitive.

Faptul că acest mecanism de cooperare și verificare a plecat în anul 2006 cu 4 condiționalități, care de-a lungul timpului au fost îndeplinite și s-au pus altele și altele și nu se recunosc progresele importante și instituțiile importante care au fost create în România, este incorect.

Faptul că spațiul Schengen sau intrarea României în spațiul Schengen este condiționată de acest mecanism de cooperare și verificare este incorect pentru că până la urmă România îndeplinește condițiile necesare intrării în spațiul Schengen, și aici este o opoziție politică.

Faptul că în tot spațiul european cea mai mare parte sunt partidele de dreapta, iar în România este partidul de la guvernare, care repet are niște rezultate spectaculoase și care ar face invidioși mulți colegi din spațiul european pentru progresele importante pe care România le-a făcut în ultima perioadă”, a declarat Florin Iordache, la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 16.11.2018 at 17:02

    Cine l-a trimis pe spalacitul asta la noi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax