Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Florin Roman acuză PSD că a umflat factura la gunoi pentru locuitorii din Alba. „APM și Garda de Mediu sunt principalii vinovați”

Publicat

florin roman Co-președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, acuză Partidul Social Democrat că a „umflat tarifele la gunoi” ale cetățenilor din județul Alba. El spune că vinovați pentru situația care s-a creat sunt reprezentanții APM și cei ai Gărzii de Mediu, instituţii „care sunt în subordinea Guvernului, conduse de reprezentanți ai PSD”. Potrivit lui Roman, aceştia știau de existența gropii de gunoi de la Războieni.

Florin Roman a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că a acuzat și acuză public PSD ca a umflat factura la gunoi pentru locuitorii județului Alba și spune că este vorba despre o afacere de circa un milion de euro.

„Pomenesc de această cifră pentru că am văzut ieri, la miting-ul PSD, reprezentanți ai unei firme private. Nu am înțeles inițial ce are PSD cu politica unei firme private, dar, din supărarea patronului exprimată public și din faptul că pierde o sumă importantă după ce nu mai depozitează gunoaiele la Pârâul Iovului, v-am spus care este miza acestui scandal mediatic declanșat de cei de la PSD”, a declarat Florin Roman.

El a precizat că principalul responsabil pentru creșterea facturii la gunoi menajer este PSD Alba și mai exact reprezentanții lor care conduc Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Alba.

„Dacă cele două instituții și-ar fi făcut treaba, conform legii, deșeurile menajere din județul Alba nu ar mai fi trebuit transportate la o rampă privată la Cristian, județul Sibiu, ci la rampa de la Războieni. Motivul invocat în 2014, când SC Euro Transilvania SRL din Războieni a primit Autorizația de Mediu (revizuită la 19 septembrie 2014), a fost că autoritățiile de mediu nu doreau ca la Războieni să fie depozitate gunoaiele de la Cluj-Napoca.

La mai bine de un an de atunci, scandalul a crescut, la fel și nemulțumirile cetățenilor pentru prețul majorat al deșeurilor, ca urmare a relocării acestora la Sibiu. Distanţă mai mare, costuri mai mari.

La presiune politică, rampa de gunoi de la Sibiu este închisă mișelește într-o vineri seara, după închiderea programului, ca în vremea lui Năstase, când arestările se făceau tot … vinerea seara”, mai spune Roman.

Acesta a reluat firul poveștii și a e explicat cum s-a ajuns la înțelegerea ca gunoaiele din județul Alba să fie transportate la Ocna Mureș.

„Marți dimineața, împreună cu specialiștii Consiliului Județean Alba, am avut discuții la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Am avansat două propuneri: platforma din interiorul UPSOM și cea de la Războieni, la sugestia primarului din Ocna Mureş, Silviu Vințeler. În doar 20 de minute, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a spus clar si răspicat că singura soluție legală este platforma de la Războieni, care avea autorizație de mediu încă din 2014 și categoria “deșeuri nepericuloase” în codul CAEN.

A urmat vizita în teren. După discuția cu proprietarul, la fața locului au apărut și reprezentanți PSD, domnii Murg, Florea şi Hălălai. Am făcut drumul degeaba până aici, a fost prima declarație a domnului consilier județean PSD Florea în fața presei, după ce a coborât din mașină. Peste o oră, cu toții au admis că platforma firmei din Războieni poate depozita temporar deșeurile din Alba timp de un an, adică până în 2016, cu mici retușuri.

Deznodământul se cunoaște deja, o aprobare temporară pentru Cristian (10 zile) și apoi deșeurile merg la Războieni, și asta în primul rând datorită actualului director al Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Întrebarea la care trebuie să răspundă liderii PSD Alba este de ce nu s-a luat această măsură încă din 2014, când platforma din Războieni îndeplinea aceleași condiții? De a fost refuzat Războieniul, iar operatorii au fost dirijați spre Sibiu? Prietenii știu de ce? Iar cei vinovați trebuie să răspundă”, a transmis Florin Roman.

VEZI: Autorizatia de mediu pentru SC Euro Transilvania SRL

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax