Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Florin Roman îi dedică anul 2018 șefei IȘJ Alba. „Marcela Dărămuș este o slugă obedientă”

Publicat

Marcela Dărămuș este dur atacată de deputatul PNL, Florin Roman care spune că inspectorul școlar general este o „slugă obedientă” a ministrului Genunche. Roman spune că îi atrage atenția să „își bage mințile în cap” pentru că anul acesta va fi unul pe care il dedică în totalitate dacă va duce la îndeplinire deciziile de desfințare a unor unități de învățământ din Alba și a unor posturi. 

„Majoritatea guvernamentală PSD-ALDE, se pregătește să închidă circa 1.000 de școli în România și câteva zeci de școli în județul Alba. Ca să distrugă educația până la capăt, în acest an, mii de posturi vor fi desființate” spune Florin Roman.

Declarația acestuia vine ca urmare a modificării și completării Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar, adoptată de Guvernul Tudose în 28 decembrie. VEZI AICI.

Florin Roman spune că în urma acestei decizii, inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș a convocat o ședință cu directorii de școli în care  le-a fost comunicată hotărârea și li s-a cerut să se încadreze în buget și să reducă cheltuielile.

„În acest sens s-au și emis de către inspectorii școlari adjuncți, pentru că doamna Dărămuș, după ce a arucat bomba, a plecat. Le-a lăsat pe colegele adjuncte să transmită în teritoriu și li s-a cerut ca până în 15 ianuarie, directorii de școli, să comunice care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor” spune Roman.

Potrivit deputatului, măsurile transmise au fost de închidere a unităților de învățământ, reducerea numărului de posturi, suplinire prin rotație, neînscrierea la grade didactice pentru a nu crește salarizarea și altele.

„Cer IȘJ Alba, să prezinte public și transparent situația fondurilor destinate acoperirii integrale a salariilor, profesorilor, pentru că din informațiile pe care am reușit să le adun până acum, doar patru unități de învățământ din Alba au fonduri suficiente pentru plata salariilor. Le cer celor de la Inspectoratul Școlar, să dezmintă sau nu această informație.

Deciziile din consiliile de administrație a mai multor unități de învățămând din Alba au fost de închidere a acestora. Printre acestea se află școlile din Obreja, două școli în Bucium, Cistei, Ocoliș, potrivit deputatului.

„Apar situații tragic-comice, de necrezut, pentru că nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmpla așa ceva.(…) Vreau să-i atrag atenția foarte serios lui Marcela Dărămuș, să nu se joace de-a învățământul și să nu distrugă viitorul acestor copii fără să aibă o anliză, extrem de fundamentată. Trebuie să ai un studiu de impact foarte sănătos, nu în baza unor presiuni, pentru că directorii m-au sunat și mi-au spus că au fost amenințați că vor fi dați afară dacă discută cu presa. Așa ceva nu se poate. Doamna Dărămuș va trebui să-și facă catrafusel, să-și pună costumele prețioase și drăguțe, zic unii, și să se ducă acasă, să pună mâna pe un creion, să-și ia adjunctele și să comande un studiu de impact, pentru că dacă își vor duce ideea la capăt eu personal mă voi deplasa în aceste localități, să venim împreună la Inspectoratul Școlar, să avem o discuție față în față cu această slugă obedientă a ministrului Genunche. Iar lui Genunche îi cer demisia, este cel mai nociv ministru din fostul guvern” spune Roman.

Acesta a mai spus că o cunoaște pe Dărămuș și nu vrea să o jignească, dar este o slugă perfectă. „A fost o slugă perfectă a lui Rus, este o slugă perfectă a lui Dârzu și va fi o slugă perfectă toată viața ei. Îi atrag atenția foarte serios. Să nu se joace cu copiii din județul Alba, pentru că dacă face treaba asta fără un studiu de implact, transparent și bine structurat, și i-a decizii doar pentru a da bine în fața lui Genunche, 2018 va fi un an pe care i-l dedic doamnei Dărămuș în mod particular (…) Dacă noi în anul centenar desființăm școli, înseamnă că suntem nebuni, iar o asemenea femeie trebuie să meargă la opsiciu sau să plece acasă nu să stea în fruntea IȘJ” a mai spus Roman.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax