Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Florin Roman îi dedică anul 2018 șefei IȘJ Alba. „Marcela Dărămuș este o slugă obedientă”


Publicat

Marcela Dărămuș este dur atacată de deputatul PNL, Florin Roman care spune că inspectorul școlar general este o „slugă obedientă” a ministrului Genunche. Roman spune că îi atrage atenția să „își bage mințile în cap” pentru că anul acesta va fi unul pe care il dedică în totalitate dacă va duce la îndeplinire deciziile de desfințare a unor unități de învățământ din Alba și a unor posturi. 

„Majoritatea guvernamentală PSD-ALDE, se pregătește să închidă circa 1.000 de școli în România și câteva zeci de școli în județul Alba. Ca să distrugă educația până la capăt, în acest an, mii de posturi vor fi desființate” spune Florin Roman.

Declarația acestuia vine ca urmare a modificării și completării Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar, adoptată de Guvernul Tudose în 28 decembrie. VEZI AICI.

Florin Roman spune că în urma acestei decizii, inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș a convocat o ședință cu directorii de școli în care  le-a fost comunicată hotărârea și li s-a cerut să se încadreze în buget și să reducă cheltuielile.

„În acest sens s-au și emis de către inspectorii școlari adjuncți, pentru că doamna Dărămuș, după ce a arucat bomba, a plecat. Le-a lăsat pe colegele adjuncte să transmită în teritoriu și li s-a cerut ca până în 15 ianuarie, directorii de școli, să comunice care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor” spune Roman.

Potrivit deputatului, măsurile transmise au fost de închidere a unităților de învățământ, reducerea numărului de posturi, suplinire prin rotație, neînscrierea la grade didactice pentru a nu crește salarizarea și altele.

„Cer IȘJ Alba, să prezinte public și transparent situația fondurilor destinate acoperirii integrale a salariilor, profesorilor, pentru că din informațiile pe care am reușit să le adun până acum, doar patru unități de învățământ din Alba au fonduri suficiente pentru plata salariilor. Le cer celor de la Inspectoratul Școlar, să dezmintă sau nu această informație.

Deciziile din consiliile de administrație a mai multor unități de învățămând din Alba au fost de închidere a acestora. Printre acestea se află școlile din Obreja, două școli în Bucium, Cistei, Ocoliș, potrivit deputatului.

„Apar situații tragic-comice, de necrezut, pentru că nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmpla așa ceva.(…) Vreau să-i atrag atenția foarte serios lui Marcela Dărămuș, să nu se joace de-a învățământul și să nu distrugă viitorul acestor copii fără să aibă o anliză, extrem de fundamentată. Trebuie să ai un studiu de impact foarte sănătos, nu în baza unor presiuni, pentru că directorii m-au sunat și mi-au spus că au fost amenințați că vor fi dați afară dacă discută cu presa. Așa ceva nu se poate. Doamna Dărămuș va trebui să-și facă catrafusel, să-și pună costumele prețioase și drăguțe, zic unii, și să se ducă acasă, să pună mâna pe un creion, să-și ia adjunctele și să comande un studiu de impact, pentru că dacă își vor duce ideea la capăt eu personal mă voi deplasa în aceste localități, să venim împreună la Inspectoratul Școlar, să avem o discuție față în față cu această slugă obedientă a ministrului Genunche. Iar lui Genunche îi cer demisia, este cel mai nociv ministru din fostul guvern” spune Roman.

Acesta a mai spus că o cunoaște pe Dărămuș și nu vrea să o jignească, dar este o slugă perfectă. „A fost o slugă perfectă a lui Rus, este o slugă perfectă a lui Dârzu și va fi o slugă perfectă toată viața ei. Îi atrag atenția foarte serios. Să nu se joace cu copiii din județul Alba, pentru că dacă face treaba asta fără un studiu de implact, transparent și bine structurat, și i-a decizii doar pentru a da bine în fața lui Genunche, 2018 va fi un an pe care i-l dedic doamnei Dărămuș în mod particular (…) Dacă noi în anul centenar desființăm școli, înseamnă că suntem nebuni, iar o asemenea femeie trebuie să meargă la opsiciu sau să plece acasă nu să stea în fruntea IȘJ” a mai spus Roman.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Premierul Florin Cîțu a anunțat că pensiile, salariul minim și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Publicat

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor. 

Acesta a mai adăugat că dorește ca aceste creșteri să se producă la începutul fiecărui an calendaristic. 

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Sursă: Universul.net

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Șpring. Un hambar de fân de 300 de metri pătrați a fost mistuit de flăcări

Publicat

Un hambar de fân de aproximativ 300 de metri pătrați a luat foc duminică seară, în comuna Șpring, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din Sebeș și voluntarii din sat.

Au fost trimise mai multe mașini de intervenție.

Reprezentanții ISU Alba au declarat că la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul hambar.

Suprafața afectată este de aproximativ 300 de metri pătrați.

În jurul orei 23:15, incendiul a fost localizat, dar pompierii au continuat intervenția pentru stingerea lui.

Nu s-au înregistrat victime.

Sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Alba Iulia, Aiud și Poșaga intră OFICIAL în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. HOTĂRÂRE

Publicat

Alba Iulia, Aiud și comuna Poșaga intră oficial în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. 

Comitetul Judean pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică și a emis o hotărâre în acest sens, care cuprinde o serie de măsuri care vizează populația. 

Măsurile intră în vigoare în data de 27 septembrie ora 00.00 și sunt valabile timp de 14 zile.

Anexa nr 67 a CNSU, care precizează toate regulile și restricțiile, în funcție de rata de infectare, poate fi consultată AICI.

Hotărârea CJSU Alba numărul 226 poate fi consultată integral AICI.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 26.09.2021,

HOTĂRĂȘTE:

(1) Se constată încadrarea în limitele incidenței cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 26.09.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenta hotărâre;

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba, sunt cele prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.208 din 10.09.2021, modificată și completată prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.216 din 19.09.2021 și nr.222 din 24.09.2021, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform anexei la prezenta hotărâre;

(3) Măsurile prevăzute în anexa la prezenta hotărâre pentru Municipiile Alba Iulia și Aiud, Orașul Cugir și comunele Crăciunelul de Jos, Poșaga și Sălciua, intră în vigoare începând cu data de 27.09.2021 ora 00:00, și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, iar termenele de aplicare a măsurilor prevăzute pentru celelalte unități administrative-teritoriale de pe raza județului Alba rămân cele stabilite prin hotărârile CJSU Alba adoptate anterior.

Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Vezi și: ALBA: Patru decese ale unor pacienți bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore. 59 de infectări noi. Situația pe fiecare localitate

Alte două orașe se apropie de incidența de 3 cazuri, dincolo de care intră în scenariul roșu: Teiuș – 2,91 și Blaj – 2,8.

Incidența pe fiecare localitate poate fi consultată mai jos.

Incidența pe localități și numărul de cazuri active

Municipiile Alba Iulia și Aiud depășesc incidența de 3 cazuri la mie și intră în scenariul roșu.

Localitate Incidență Cazuri active
     
SÂNCEL 8.46 22
OHABA 6.57 4
UNIREA 3.48 17
MUNICIPIUL ALBA IULIA 3.3 252
POŞAGA 3.24 3
MUNICIPIUL AIUD 3.21 81
SOHODOL 3 5
ORAŞ TEIUŞ 2.91 21
MUNICIPIUL BLAJ 2.8 58
BERGHIN 2.62 5
MUNICIPIUL SEBEŞ 2.58 85
LIVEZILE 2.55 3
METEŞ 2.5 7
ORAŞ OCNA MUREŞ 2.37 33
CRĂCIUNELU DE JOS 2.33 5
VADU MOŢILOR 2.32 3
ŞONA 2.29 10
VINŢU DE JOS 2.16 12
SĂLCIUA 2.13 3
ORAŞ CUGIR 2.11 54
LUPŞA 1.72 5
PONOR 1.69 1
LOPADEA NOUĂ 1.58 4
BISTRA 1.54 7
ALBAC 1.53 3
CIUGUD 1.53 5
MIRĂSLĂU 1.52 3
PIANU 1.39 5
ORAŞ ABRUD 1.35 7
VALEA LUNGĂ 1.28 4
DAIA ROMÂNĂ 1.27 4
CERGĂU 1.22 2
GALDA DE JOS 1.12 5
ORAŞ CÂMPENI 1.11 8
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 1.06 4
CÂLNIC 1.02 2
CENADE 0.97 1
POIANA VADULUI 0.95 1
SĂSCIORI 0.92 6
ORAŞ ZLATNA 0.89 7
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0.88 2
ŞIBOT 0.84 2
LUNCA MUREŞULUI 0.78 2
IGHIU 0.71 5
SÂNTIMBRU 0.66 2
SCĂRIŞOARA 0.65 1
ROŞIA DE SECAŞ 0.63 1
NOŞLAC 0.55 1
CRICĂU 0.51 1
GÂRBOVA 0.46 1
SĂLIŞTEA 0.43 1
ŞPRING 0.4 1
CETATEA DE BALTĂ 0.33 1
JIDVEI 0.19 1
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCIUM 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CUT 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
MIHALŢ 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
RĂDEŞTI 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
STREMŢ 0 0
ŞUGAG 0 0
VIDRA 0 0
Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cireadă de vaci fotografiată în centrul municipiului Alba Iulia, în zona Alba Mall. Animalele erau nesupravegheate

Publicat

O cireadă de vaci a fost fotografiată duminică seară la Alba Iulia, în zona Alba Mall. 

Animalele, nesupravegheate, au dat o tură pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi s-au retras în zona caselor de pe Strada Livezii.

Nu s-au speriat nici de mașini și au circulat nederanjate, minute bune, pe mijlocul străzii, a transmis un cititor Alba24, care le-a și fotografiat.

Nu se știe cum au ajuns vacile în centrul orașului și nici în grija cui ar fi trebuit să fie.

Este posibil însă ca ele să fi venit dinspre pășunea de la marginea Ampoiului, spune cititorul.

Surse foto: cititori Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate