Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Florin Roman, interpelare în Parlament: Bugetul propus de PSD are toate şansele să ducă România în recesiune economică

Publicat

florin roman parlament În cadrul dezbaterilor de luni, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pe marginea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, deputatul de Alba, Florin Roman, a atras atenţia asupra unor posibile efecte ale aprobării acestora în forma propusă de PSD.

“Mai avem un an şi sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, iar bugetul PSD îşi bate joc de acest eveniment important din viaţa tuturor românilor. Este ruşinos să nu avem bani în buget pentru a lega şi cele trei provincii istorice prin autostrăzi.

PSD a votat în comisii împotriva autostrăzii Sibiu-Piteşti, autostrăzii Moldova, rupând România în două. Prin acest buget, aţi omorât tot ceea ce înseamnă parte de investiţii majore. Bugetul propus are toate şansele să ducă România, în curând, în recesiune economică. Aţi pus toată presiunea pe mediul privat, aţi promis majorare salariilor din administraţie cu 20%, dar aţi uitat să transferaţi resursa către aleşii locali. Aţi transformat administraţia publică într-o Cenuşăreasă”.

YouTube video

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1 miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile. Rata inflaţiei luată în calcul este de 1,4%, iar rata şomajului de 4,3%.

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 este în valoare de 56,8 miliarde lei, fondurile fiind cu 8,83% mai mari faţă de anul precedent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 07.02.2017 at 01:21

    Tocmai piticul atomic ,?Marele economist ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax